Doplňujúce pedagogické štúdium

17. mar 2023

Prosím je tu niekto kto má toto štúdium a pracuje v školstve??? Ja mám diplom z manažmentu a ekonómie. A rozmýšľal som nad DPS keďže som na materskej tak aspoň nech niečo robím aj pre seba. No chcela by som pracovať na prvom stupni. Dá sa to vôbec?? Ale sú tam podmienky ak by som chcela byť asistent učiteľa? Ďakujem za každú radu.

gabka123123
17. mar 2023

Asistent učiteľa áno učiť na základnej nie. Učiť by si mohla na sš svoje predmety. Všetko to máš veľmi jasne popísané v zákone

gemerka17
17. mar 2023

Môžeš učiť po DPŠ na strednej škole odborné ekonomické predmety - účtovníctvo, podnikovú ekonomiku, účtovníctvo na PC, marketing, manažment, hospodársku štatistiku, aplikovanú informatiku atď. Zväčša teda na obchodných, hotelových akadémiách, ale aj na gymnázium. Na základnej škole učiť nemôžeš.

autor
18. mar 2023

@gemerka17 no lebo jedna známa si robila tiež manažment plus DPS a robí asistenta na základnej škole....a kamoške jednej zase povedali že ak by si urobila DPS tak môže robiť asistenta (má bc. Sociálna práca) na špeciálnej škole. Preto sa pýtam....

sella38
18. mar 2023

asistenta s dps mozes robit, ucitelku na 1. stupni nie.

sajmonka_1216
18. mar 2023

ak chceš ísť na 1. stupeň, môžeš začať študovať externe odznova.. od septembra to bude trvať rovnako dlho ako denné štúdium... záleží či to naoozaj chceš a dáš sa na to...
za asistenta dostaneš zaplatené menej a je to taká robota, že nikdy nie je istá... jeho miesto väčšinou závisí od toho, či schváli financie zriaďovateľ... aspoň u nás... dá sa zmluva na rok, potom možno na další a ked nie sú peniaze tak bohužiaľ... a nikdy nebudeš učiteľka, stále len budeš robiť to, čo ti povie učiteľka...
btw.. na asistenta ani nepotrebuješ byť vzdelaná, stačí, ak začneš študovať neskôr

heln
18. mar 2023

ahoj, mozes si urobit dps - na ucitela (statnicove predmety), vychovavatela, asistenta alebo majstra odbornej vychovy.
moji "spoluziaci" s podobnou vs ako ty si robili dps na ucitela (statnicove predmety) a potom isli na rozsirujuce studiu aby mohli ucit 1-4.

gabka123123
19. mar 2023

@heln dokopy to trvalo 5 r nie? Či 6?

heln
19. mar 2023

@gabka123123 to neviem kolko dokopy, ale dps boli 3 semestre, a rozsirujuce tusim 4 semestre, cize dva roky.

autor
19. mar 2023

@heln no kamoška mala DPS na manažment...a keď nastúpila na prvy stupeň ako asistentka tak vraj bola podmienka že si počas zamestnania niečo ešte dorobiť...nevidela som sa s ňou dlhšie už ..nemám na ňu kontakt. Ale viem že pracuje 1-4 asistent učiteľa a má zatiaľ len DPS z manazmentu

gabka123123
19. mar 2023

@heln pokiaľ viem dps je 2r

autor
19. mar 2023

@gabka123123 ale asistent učiteľa na ZŠ môžem áno?? Chápem to dobre?

gabka123123
19. mar 2023

Áno. Pozri si zákon tam to je jasne popísané

autor
20. mar 2023

@gabka123123 ďakujem krásne ♥️