Dobrý deň, potrebovala by som poradiť ohľadne štúdia/práce. Vyštudovala som na UK archívnictvo a pvh, bohužiaľ po pôrode (júl 2021 - bola som v končiacom Mgr. ročníku) študijný odbor ako taký zanikol a zlúčil sa s muzeológiou, ktorej predmety by som si musela dorobiť (ak by som v štúdiu chcela pokračovať, aj keď mi chýbal už len 1 predmet a odovzdať+obhájiť DP). Ostala som teda len s Bc. titulom a chcela by som si dorobiť Mgr. titul na novej škole v odbore história a externe. Počas štúdia by som si chcela dorobiť DPŠ (pedagogické minimum) a tento rok mám plánovanú štátnu skúšku z nemeckého jazyka C1 (vyrastala som v bilingválnej rodine+mám maturitu+4 roky na VŠ v rámci štúdia). Bolo by možné sa za vyššie uvedených podmienok zamestnať ako kvalifikovaná učiteľka dejepisu-nemeckého jazyka? Ďakujem za odpoveď.
@bilberryday ani na zs by nebola kvalifikovana ako nemcinarka. Zamestnat sa vsak mozes, pokial budes mat vacsinu uvazku dejepis, tak budes radena ako kvalifikovana.
@kerolv
v prechodnom obdobi by ta brali ako kvalifikovanu aj ako nemcinarku, ale musela by si do dvoch rokov zacat a do styroch rokov vystudovat rozsirujuce studium nemeckeho jazyka, ktore trva dva roky.
Ja som si mohla DPS začať robiť až po ukončení Mgr štúdia. Viem ze niekedy sa to dalo súbežne...
@bilberryday to fakt? Tak beriem spat. Myslela som, ze musi mat normalnu statnicu, ako na vsetky ine predmety...tak uz sa tej urovni jazykov na zs necudujem...