Doplnkové pedagogické štúdium

kerolv
20. feb 2023

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť ohľadne štúdia/práce. Vyštudovala som na UK archívnictvo a pvh, bohužiaľ po pôrode (júl 2021 - bola som v končiacom Mgr. ročníku) študijný odbor ako taký zanikol a zlúčil sa s muzeológiou, ktorej predmety by som si musela dorobiť (ak by som v štúdiu chcela pokračovať, aj keď mi chýbal už len 1 predmet a odovzdať+obhájiť DP). Ostala som teda len s Bc. titulom a chcela by som si dorobiť Mgr. titul na novej škole v odbore história a externe. Počas štúdia by som si chcela dorobiť DPŠ (pedagogické minimum) a tento rok mám plánovanú štátnu skúšku z nemeckého jazyka C1 (vyrastala som v bilingválnej rodine+mám maturitu+4 roky na VŠ v rámci štúdia). Bolo by možné sa za vyššie uvedených podmienok zamestnať ako kvalifikovaná učiteľka dejepisu-nemeckého jazyka? Ďakujem za odpoveď.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aaadkaaa
20. feb 2023

@bilberryday ani na zs by nebola kvalifikovana ako nemcinarka. Zamestnat sa vsak mozes, pokial budes mat vacsinu uvazku dejepis, tak budes radena ako kvalifikovana.
@kerolv

deedol
20. feb 2023

v prechodnom obdobi by ta brali ako kvalifikovanu aj ako nemcinarku, ale musela by si do dvoch rokov zacat a do styroch rokov vystudovat rozsirujuce studium nemeckeho jazyka, ktore trva dva roky.

nelca0510
21. feb 2023

@kerolv závisí od riaditeľa. Poznám jednu "kolegyňu",čo učí na gymply ANJ len s tým,že si urobila certifikát C1 v jazykovke. Viem,že by mala byť neklasifikovana,ale čo už no.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adamadent
21. feb 2023

Ja som si mohla DPS začať robiť až po ukončení Mgr štúdia. Viem ze niekedy sa to dalo súbežne...

aaadkaaa
21. feb 2023

@bilberryday to fakt? Tak beriem spat. Myslela som, ze musi mat normalnu statnicu, ako na vsetky ine predmety...tak uz sa tej urovni jazykov na zs necudujem...

domuska11
21. feb 2023

@adamadent SPŠ sa dá robiť súbežne, dôležité je ,že keď končíš SPŠ musíš mať už Mgr.