Doktorandské štúdium po medicíne

26. jan 2023

Ahojte, nenachádza sa tu náhodou nejaká mamička s osobnou skúsenosťou? Mám záujem o doktorandské štúdium zároveň aj s atestačnou prípravou a prácou v nemocnici. Samozrejme s tým, že by práca bola na polovičný úväzok, aby som sa popri tom stíhala venovať doktorandskému štúdiu. To chcem absolvovať na klinike, nie na teoretickom ústave. Teoreticky som si všetko načítala, zaujíma ma však, aká je realita. Dá sa skĺbiť denne doktorandské štúdium a atestačná príprava (v tom istom odbore, samozrejme)?

magimi
27. jan 2023

Dá sa to skĺbiť, osobnú skúsenosť nemám, ale keď som cirkulovala na klinike, doktoranti sa akurát dohadovali o cirkulacii na inom oddelení. Odpracovane mesiace sa ti rátajú, či si doktorant alebo nie. Akurát polovičný úväzok - to sa ti atestacia natiahne na raz taký čas. Čiže teoreticky úplne v pohode.
Avsak záleží aj od vedenia, či ti umožnia cirkulovat. Muž mal primára, čo ich nechcel púšťať cirkulovat a to ani doktorant nebol a v bežnej nemocnici. Takže určite komunikuj hlavne s nimi a dopredu si dohodnite podmienky, keď ti na skorej atestacii tak záleží.

autor
27. jan 2023

@magimi Ďakujem pekne.🙂

emuemu
27. jan 2023

V ramcu doktorandskeho studia musis vela publikovat, pisat clanky… V robote to asi stihat nebudes, takze doma po veceroch…da sa to, otazka je, ako velmi to chces a ci ti to za to stoji