Doktorandské štúdium

12. nov 2024

Ahojte,

je tu niekto taký, kto má skúsenosť s tým, že nemal žiadne "bonusové" činnosti počas štúdia a bol aj tak prijatý? Je nejaká šanca alebo je zbytočné podávať prihlášku? Premýšľam nad štúdiom na FF UKF.

deti95060810
12. nov 2024

nie vždy sa naplní stav - počet uchádzačov.
takže šance máš vždy...

lindous
12. nov 2024

Ja som síce mala nejaké aktivity navyše počas magistra (popularizácia), ale nemám pocit, že by to pri prijatí na doktorát akokoľvek zavážilo, my sme mali klasické prijímačky, kde nás preskúšali z vedomosti v odbore + sme sa rozprávali o diplomovke a o téme, na ktorú som sa hlásila… viem, že niekde býva aj pohovor a viem si predstaviť, že keď sa dvaja hlásia na rovnakú tému pripadne k jednému školiteľovi a ten berie len jedného, asi môžu aj takéto veci zavážiť pri rozhodovaní, ale inak mám väčšinu kolegov takých, ktorí žiadne extra činnosti nerobili - neviem asi ani čo presne si mám pod tým predstaviť…

autor
12. nov 2024

@lindous ďakujem 🙂 niekde sa uvádza, že sú body za "iné mimoškolské aktivity, napríklad švoč"...

dskjhfdlkdjhl
12. nov 2024

Ja som mala aj tie mimoskolske aktivity, konkretne aj tu svoc-ku, ale absolutne si nemyslim, ze toto zavazilo. Bola som na prijimackach a zvladla som ich tak, ze ma vzali.

esfera
12. nov 2024

Z mojej skusenosti je potrebne mat dobre vypracovany projekt dizertacnej prace, aby bolo zrejme, ze vies, co a ako chces robit, a dobre zvladnut prijimacky (ja som mala otazky z odboru a cudzi jazyk). Mala som sice aj tie "extra veci", ale rozhodoval najma ten prijimaci pohovor a, myslim si, ze aj dobra historia na fakulte. Mali so mnou dobru skusenost z predchadzajuceho studia.