Zdravim, som v maturitnom ročníku a za svoje odborné predmety som si v septembri zvolila biologiu a chémiu. Moc som nad tým vtedy neuvažovala, bola som na takom zamerani ktoreho to boli hlavne predmety 😃 avšak voľbu chemie prudko ľutujem, aj keď sa to učím nedokážem sa na to sústrediť a nejde mi to do hlavy... Chcem ísť ďalej študovať psychológiu na VŠ. Veľmi by sa mi uľavilo keby môžem ešte teraz zmeniť chémiu za občiansku nauku. Máte niekto vedomosti ako to chodí? Skúšali ste už meniť takto “neskoro” alebo poznáte niekoho? Prosím pomoc 😢😢 som z toho už celá na nervy
V maturitnom ročníku už zväčša nepovoľujú zmenu predmetu. V septembri sa vypisujú prihlášky na maturitu. Za opýtanie v škole nič nedáš, ale osobne neverím, že pochodis.
@veronikanicca tieto veci je najlepsie konzultovať so zástupcom školy, ktorý má na starosti maturity. Ale u nás na strednej odbornej škole sa žiadosti dávajú do konca septembra štvrtého ročníka, posledné zmeny sú možné ešte v októbri.
@zuz02 prečo to záleží na škole? Však ak to zákon povoľuje a da sa to na jednej tak by sa to mohlo dať na všetkých nie? Občiansku som mala v 4. Ročníku a teraz v 5. Už nie no premýšlľala som či by to po dohode nešlo cez komisionalne skúšky..
@veronikanicca synovec si chcel zmenit v decembri a nedalo sa to uz
Jasne, ze závisí od zákona, ale aj od typu skoly. Bežne ma stredná škola 4 rocniky, ty píšeš, že si v 5., tak tam treba brať do úvahy aj konkrétnu školu. Tak som to myslela.
@veronikanicca aká škola? Dôležité je, či máš dostatočnú hodinovú dotáciu na tú občiansku. Opýtaj sa v škole, tam isto budú vedieť 😉