Chcem sa začať učiť nemčinu na strednú ale potrebujem niekoho kto by mi s tým pomohol pretože som úplný začiatočník a chcem sa aspoň trochu rozbehnúť. Alebo ak poznáte nejaké dobre stránky. Chcela by som aby to bolo zadarmo aj keď v dnešnej dobe asi nič také nenájdem. Poraďte prosím .
Hodina 15 eur
Zadarmo urcite nie ja som chodila hodina 5€
@tamara885 Zadara sa v klude da, sama si vezmi knizku a studuj si. Mnohe sa naucis, ver tomu. Potom si pustaj nemecke filmy ci rozpravky s nemeckymi titulkami, dookola, tiez vsrlico pochytis. Ani nepotrebujes ucitela, ver mi. Druha vec je ale motivacia, kym sa sami ludia k niecomu dokopu, tak radsej si styroch ucitelov zaplatia, aby sa pohli.
Určite sa vieš začať ucit aj sama. Na YouTube máš kopec videí na ucenie začiatočníkov, či detské pesnicky(fíha tralala má aj YouTube kanál v nemcine, možno to na začiatok nebude zle, keď budeš vediet, o com spieva a keďže sú texty pre deti, naucis sa aspoň základnú slovnú zasobu). Ak ti nechyba odhodlanie a motivacia, tak sa určite naucis Skorej jazyk ako ten, ktorý nemá motivaciu, aj keď má najdrahších učiteľov. Držím palce!
odporucam napriklad dokola pocuvat nemecké/rakuske radia, ak zvykneš pocuvat radio, bud online, alebo u nas okolo nitry napriklad normálne chytáme aj FM4, KroneHit a podobne radiá.. Ono na zaciatku asi nebudeš nič rozumiet, ale isté veci sa akosi zapísu samé do hlavy................. za mna je top sledovanie TV - uplne najlepsie je vybrat si nejaký seriál, napriklad pre zaciatok taký, ktorý más oblubený a más napozeraný v slovencine a potom si ho pustit po nemecky (to sa ale tazsie hladá na nete, ale niečo sa najst dá, ja som takto volakedy tusím pozerala nejaký sitcom) - akoze uplne najlepsie by bolo pozerat niečo po nemecky, čo nie je s dabingom, ale reálne nemecky, ... Zvykávala som pozerat Koomisára Rexa (aj ked rakuska nemčina tam bola pocuť veru) . kedysi zvykli casto opakovat, takze som poznala slovensku verziu a inokedy som si prepla na nemcinu (teraz dávajú aj Doktora z Hôr na STV, sú to sice oba tusím rakúske seriály, tazsie sa rozumeju, ale dá sa zvyknuť). Alebo som online pozerala nemecký dabing The Gossip Girl, na tom som fičala po nociach 🙂 Najlepsie fakt nejaký jednoduchý sitkom (nie správy, +aj krimi býva tazko rozumiet). Ale v podstate to je uplne jedno, čo, hlavne, aby ta to bavilo , ten serial, lebo ked zo zaciatku nerozumies, tak aspon ked to je oblubený serial, drží ta to pri tom...,.... Teraz su vselijaké aj online veci na učenie, napr. duolingo...ale mnohé weby nejdu cez Slovencinu, myslim ze aj tu sa ináč nemcina nedá ucit, iba cez AJ, alebo Maď., ani čestina mi tam naposledy nešla...Ináč na youtube je taky fajn film, Nico´s Weg, to je taký film pre tých , čo sa ucia nemčinu, aj rozumiet dobre, a dá sa tam vela naučit (treba si to kludne pustit viackrát, prip. si aj zapisovat nejaké frázy - odporúčam nastavit si tam nemecke titulky, je to fajn) na stránke https://learngerman.dw.com/en/beginners/c-36519789 je to tiez, majú to tam aj rozkúskovane podla akože častí, a ku kazdej su nejaké cvičenia k tomu, podla témy., ale teda je to pisane v angličtine, tie veci okolo.......................
@tamara885 zadarmo to srandujes nie?niekto dral lakte v škole či v zahraničí a bude učiť zadarmo?nájdi si appku či niekde na webe a uč sa.Nikoho nenajdes zadarmo jazyk sa učí od 10-15 eur