Diplomová práca

12. jún 2024

Ahojte, ak je rozsah práce 90000 znakov, je problém, ak budem mať menej? Prípadne odkiaľ pokiaľ sa počítajú znaky? Môže mi tým pádom školiteľ neodporučiť prácu k obhajobe alebo kde sa zapisuje počet znakov v maise?

majah212
12. jún 2024

ono je väčšinou napísané, že je to odporúčaný rozsah, znaky ti spočíta výstup z centrálneho registra prác (tam sa okrem iného uvádza aj celkový počet znakov a to sa počíta od prvej strany po poslednú - v rámci registra). Najlepšie je opýtať sa na to priamo tvojho školiteľa, veď on ti schvaľuje, že je práca ok a môžeš ju nahrať

vanilkovazmrzka
12. jún 2024

A o kolko menej? Je rozdiel mat pracu na 89500 znakov a 60000.
Pocita sa, pokial viem, od nadpisu prvej kapitoly po poslednu vetu poslednej kapitoly, bez obsahov, zoznamov priloh, bibliografie.

ivanaks
12. jún 2024

Od Úvodu po Záver (vrátane). Ak si vyčerpala tému, žiadne otázky neostali nezodpovedané, nič viac sa o skúmanej problematike už nedá napísať, môže byť aj menší rozsah. V opačnom prípade bude závisieť iba od školiteľa a oponenta, ako sa k tomu postavia (a teda aj od miery "rýpavičnosti" alebo, naopak, benevolentnosti členov štátnicovej komisie - ale len ak pozrú do AIS a skontrolujú si počet znakov. Ibaže by záverečná práca už na prvý pohľad bola svojím rozsahom poddimenzovaná...).