Dcéra bude mať v marci 20 rokov a je celý semester v Španielsku,rozmýšľam ako ju prekvapiť.Najjednoduchšie by bolo poslať balíček,ale ani neviem s akým darčekom /ak vec,tak to bude musieť domov trepať späť ako pôjde/,kvety jej posielať tamojšou nejakou službou asi nebudem vedieť,tak mi to vychádza,že musíme počkať,kým príde domov 😒 Asi tu takých veľa mamičiek nebude,ale isto sú tu dcéry,ktoré sú v zahraničí,tak ma zaujíma ako toto riešite....pekný deň.
Ja zijem mimo sk uz dlhe roky.Mna by potesila pohladnica,k tomu list napisany od rodiny,maly darcek ako napriklad,dezert,keksiky slovenske,ako napriklad horalky,mily,take co nema tam,Pripadne aj hrncek s jej fotkou na caj alebo kavu ak pije.a ak sa vrati domov urobite si oslavu.
@janinah no už to nie je 5ročné dieťa, ktoré potrebuje mať gratulácie a darčeky presne v deň narodenín, tak si myslím, že sa nič nestane, ak oslávite dodatočne... s tým poslaním kytice miestnou službou je to dobrý nápad a pomerne ľahko zrealizovateľný, mňa napr. nedávno veľmi príjemne prekvapila klasická pohľadnica s textom napísaným perom a vlastnou rukou 🙂 (v čase emailov a smsiek hotový zázrak) ... a aby ti nebolo ľúto, my vzhľadom k vzdialenosti oslavujeme všetky sviatky raz do roka (ak sa vôbec podarí), tento rok nám napr. vianoce a aprílové narodky vychádzajú na júl 😀
@janinah ja som nejaký ten rôčik žila v zahraničí ........od 19 rokov a na sviatky sme si telefonovali. Bolo mi to milšie ako akýkoľvek darček 😉
Pohladnica a mozno cd alebo dvd s sk muzikou alebo nejakym typickym sk-cz filmom - to je niec co v zahranici vzdy potesi - teda aspon mna to vzdy nadchne 😵
Ps - ako nakoniec dopadla dcera s cestovanim? Vsak to nebol az take strasne ako to vypadalo
ale ved to posli cez kvety.sk 🙂 myslim, ze dorucuju aj do zahranicia 🙂
ja som oslavovala 20tku v nemecku. Rodicia mi poslali sms, zavolali sme si a oslava doma bola o 2 mesiace, ked som prisla 🙂
posli jej peniaze na ucet
@prasiatko30 cestovanie dopadlo celkom dobre 😉 ...a pýtala som sa čo jej poslať v balíčku,tak ona to vybavila celkom neromanticky....mami,mohla by si mi poslať peniaze na letenku do Portugalska,ak už trváš na darčeku 😀 ...takže nabudúce mi to už bude jasné,nijaké kytice či balíčky netreba,stačí kliknúť na IB a peniažky posielať 😉
@janinah a kde to je na koniec ak to nie je samozrejme tajomstvo - od madridu nahor alebo nadol 🙂
@prasiatko30 Granada 😉
Nadhera granadu milujem - urcite vyuzi prilezitost a chod ju navstivit 😀
@janinah ja som v zahranici 10 rokov a nic viac na narodeniny nepotrebujem ako '' obycajny '' rucne napisany list v tejto elektronickej dobe,kde este citim maminu vonu a sledujem jej rukopis a viem si presne predstavit za ktorym stolom pisala tie slova,ktore teraz citam.je to jedina osoba z celej nasej aj manzelovej rodiny,ktora tradicne mne,manzelovi aj detom posiela klasicke pohladnice a listy.ja si to vazim zo vsetkych sms a facebookovych trapnych blahozelani najviac na svete,lebo viem,ze mama nema facebook ani skype,ktory jej zablika a uporozni kedy kto co oslavuje a viem,ze pohladnice si starostlivo vybera,ktora sa asi komu bude najviac pacit,da si zalezat na tom,aby potesila a najviac ma obdivuje to,ze uz 10 rokov chodia jej listy s uplnou presnostou na den.vtedy sa citim byt vynimocna a vtedy si clovek uvedomi,ze komu na tom Slovensku naozaj chybame.
Dale limosna mujer q no hay en la vida nada como la pena de ser ciego en granada ......
Francisco de icaza
@vulka vidis ja idkedy mam pristup k cokolade Valor - mliecna tak mne uz ziadna cokolada nechyba to je rizdiel - milku by mohli aj rozdavat a orion tiez nic moc 😀
@prasiatko30 No my posielame Figaro a má úspech, hoci ja osobne tiež milujem Valor - orieškovú.
My sme sestre poslali darček do zahraničia cez stránku www.skvelydar.sk, bola v úplnom šoku od radosti. Bolo to trocha drahšie, ale to prekvapenie stálo za to.
@janinah riesime, ked prideme na svk. aj vianoce, aj narodeniny. alebo ked pride niekto za nami - co u vas ale nehrozi. takze by som poslala na tvojom mieste pohladnicu alebo sms s blahozelanim, a ked pride domov, tak to oslavite 😉 aj s darcekom a tortou 🙂