Ďalšie štúdium - rozširujúce štúdium

jankazus
2. jan 2023

Dobrý deň, mám otázočku na učiteľky. Zvažujem začať rozširujúce štúdium fyziky. Myslíte si, že naozaj je potrebných toľko fyzikárov, ako sa hovorí? Mám obavu, či sa nevytrápim a nakoniec nebudem mať miesto. Pozrela som si aj ponuky práce. Na západnom SK toho bolo dosť, ale u nás na východe bieda. Ďakujem

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jankazus
autor
2. jan 2023

@bilberryday ďakujem. Ja mám skončené jednoodborové štúdium. Učím na dedine. Ja som z mesta, takže dochádzam. Neviem, ako to bude ďalej s mojím miestom, keďže kolegyňa je na materskej. Najbližšie ku mne je Prešov. Tam externe jazyky neotvárajú. Mimo školstva ja už nepôjdem, keďže mám pomaly 50 rokov. Keď som sa aj doposiaľ pýtala na nejaké miesto, dali prednosť tomu, kto má kombináciu predmetov.

nelca0510
2. jan 2023

@jankazus veľa štastia :D ale vždy vychádzaj z toho,či to tvoj zamestnávateľ potrebuje

zuzka1117
2. jan 2023

Aký máš hlavný predmet ? Dotácia hodín fyziky nie je až taká veľká.

jankazus
autor
3. jan 2023

@zuzka1117 mám slovenčinu. Človek by povedal, že to stačí, ale nie je to tak.

zuzanockamt
3. jan 2023

@jankazus Pripnem sa tu. Aj ja zvažujem FYZ, mám super kombináciu, ale s fyzikou by to bolo už mega. Kde si podávaš prihlášku?

jankazus
autor
3. jan 2023

@zuzanockamt Prešov. Akú máš kombináciu?

zuzanockamt
3. jan 2023

@jankazus Ja som pozerala BB, Prešov je veľmi ďaleko. Mám MAT - SJL.

jankazus
autor
3. jan 2023

@zuzanockamt mne zasa Prešov vyhovuje.

zuzka1117
3. jan 2023

@jankazus no jeden predmet nestačí. Myslím že fyzikarov je treba , no je tam mensia dotácia hodín, no so slovenčinou sa to dá dobre nakombinovať. Ja mám anglictinu, nemčinu a teraz si robím slovenčinu.

jankazus
autor
3. jan 2023

@zuzka1117 jazyky máš ako rozširujúce alebo len štátnicu?

zuzanockamt
3. jan 2023

@jankazus A v PO sa robia aj labáky? V BB vraj vyžadujú všetko komplet.

jankazus
autor
3. jan 2023

@zuzanockamt podľa mňa aj v Prešove. Pozrela som si rozvrh a sú delení na skupiny.

palicka
3. jan 2023

@jankazus áno, po fyzikaroch, matikaroch a chemikaroch je veľký dopyt aj v Prešovskom kraji! Veľa šťastia pri štúdiu!!!

zuzka1117
3. jan 2023

@jankazus jazyky mám normálne vyštudovane na pedagogickej fakulte, rozširujúce si robím len slovenčinu

nelca0510
3. jan 2023

@zuzanockamt labaky musia byť vždy. PO má 2 roky rozširujúce,BB už dlho neotvorila, lebo majú problém s akreditáciou,Nitra je na 3 roky.

zuzanockamt
3. jan 2023

@nelca0510 Vďaka za info, mňa to nesúri, keďže mám veľmi dobrú kombináciu a aj prácu, no do budúcna pre svoj lepší pocit zvažujem.

marcestana
11. jan 2023

@zuzka1117 Ahoj.prosim ta kde si robíš slovencinu? Ja v Rk ale je to mega náročné.Zvažujem prestup

zuzka1117
11. jan 2023

@marcestana ja v Trnave, čo sa ti zdá ťažké ?

marcestana
11. jan 2023

@zuzka1117 kamoška si tiež robila v Trnave.
Veľmi si tu školu chválila.My ideme veľmi do hĺbky. Nie len teória.Plno pracovných listov a zadaní musíme odovzdávať.Ked som jej to hovorila a porovnávali sme si to tak my máme toho omnoho viac podľa nej.teda. Už veľa nás odišlo alebo nezvládla
skúšky

zuzka1117
11. jan 2023

@marcestana a akou formou to teraz máte ? Prezenčne alebo online ? My máme veľa čítania na literatúru, budete mať aj štátnice ? Či len prácu ?

marcestana
12. jan 2023

@zuzka1117 veľa citania mame aj my.
budu aj štátnice.forma je online.jedina výhoda Toho celeho

zuzka1117
12. jan 2023

@marcestana aj u nás tak isto

marcestana
12. jan 2023

@zuzka1117 online forma je aj budúci rok ci iba tento? Lebo chystám sa s Rk prestúpiť do Trnavy ak mi to povolia na fakulte.Chcela som do NR ale tam sa chodí prezenčné.Ja som teraz v 2r ale v Rk je to na 3r. Ty si v ktorom ročníku?

vlucifuk
12. jan 2023

@jankazus Držím palce. Ja som si robila v Prešove rozširujúcu špeciálnu pedagogiku, aby som mala väčšie možnosti sa zamestnať, fyzika je mimo mojich schopností. Klobúk dole a držím palce.

zuzka1117
12. jan 2023

@marcestana ja uz koncim druhy. ako je mozne, ze to mate tri roky?

marcestana
12. jan 2023

@zuzka1117 to máš super ze končíš.tiez by som to prijala.V KU aj v NR je to 3roky.Nevies náhodou ako to bude s výučbou u vás? Budete online aj naďalej?

zuzka1117
13. jan 2023

@marcestana to fakt netuším, ja som sa bála že nám tento rok už dajú prezenčne, ale našťastie nie. Aj letný semester máme online , ale čo bude budúci rok, to fakt neviem. Som rada,že sme to online vychytali, lebo neviem si predstaviť tam cestovať.

marcestana
13. jan 2023

@zuzka1117 píšem ti SS