Dajú sa študovať 2 vysoké školy naraz?

jajhop335
19. dec 2024

Dobrý večer, som študentka strednej školy a čoskoro ma čaká výber VŠ. Chcem sa spýtať, dajú sa študovať 2 vysoké školy naraz? Konkrétne by som chcela študovať ošetrovateľstvo a psychológiu. Treba to nejako poriešiť cez individuálny študijný plán, alebo aký je tam postup? Poprípade študoval takto niekto? Ďakujem.

jajhop335
autor
19. dec 2024

🙂

gemerka17
19. dec 2024

@jajhop335 tak stíhať dve školy naraz nie je sranda. Ale da sa študovať aj tak. Samozrejme druhu budeš musieť zaplatiť. V konretnej škole sa budeš musieť spýtať ci by ti vedeli vyhovieť, pripadne druhá externe.

kabinka11
19. dec 2024

@jajhop335 poznala som jednu holku, na jednu chodila externe a druhú denne. Ale externú nakoniec nedokončila.

ivangeline
19. dec 2024

A akze prečo? Jasne, že sa dá. Externe alebo indivi tu druhu. Zaplatíš si ju. Psychológia sa dá externe v Trenčíne. Ak si dobre pamätám. Ošetrovateľstvo by mala byt prioritná, keďže tam je prax.

lusyyy36
19. dec 2024

Da. Kamoska studovala pravo a ekonomiu naraz. Obe uspesne skoncila. Ale bola stále nad knihami

hopsas
19. dec 2024

@jajhop335 ja aj moja kamoška sme tak študovali a bez problémov ..prihlásili sme sa na obe vs a chodili sme a nikomu to nehlásili. Ale mali sme výhodu že obe VS boli v jednej spoločnej budove čiže sme nemuseli utekať za prednáškami cez pol.mesta.

lasona
19. dec 2024

Mam kamaráta, ktorý študoval za zubára a popri tom si robil ešte aj vysokú ekonomickú. Skončil s červeným diplomom obe skoly a ma teraz svoju vlastnú kliniku . Je to riadna hlava. Ale ten prvý deň bol v skole a už sa učil, z izby nevyliezol....

matrioshka333
19. dec 2024

@jajhop335 dá ☺️ ja som tak študovala. Jednu na dennom a druhú externe. Za externú som platila.

patta89
20. dec 2024

Ano, da sa...ja som studovala denne aj externe naraz - za tu externu som si platila

kleopatra114
20. dec 2024

Aj ja som - dennú SR, externú zahraničie ( bezplatne ).