Ahojte… mate niekto osobnu skusenost? Konkretne so studiom manazmentu na Univerzite Komenskeho? Da da z takeho odboru realne uplatnit na manazerskych poziciach, alebo je to bieda?
jednoznačne dá a dobre.
ja som vyštudovala ekonomiku a manažment, ale po škole som nenašla žiadnu pozíciu vyhovujúcu môjmu odboru, tak som skončila v bankovníctve (zatiaľ)
Samozrejme, ze da. Ale necakaj manazersku poziciu hned po skole, na tu sa musis vypracovat. S manazmentom UK sa uplatnis na poziciach, kde chcu ekonomicke VS vzdelanie, tych je vela a su rozne
management uk ma strasne velke uplatnenie, vela student robi uz pocas skoly, takze vychadzaju uz odtiel mnohi studenti so slusnou praxou.
plus vo velko m tam funguje erasmus, takze vies pocestovat a studovat po celom svete
Ak chceš s touto školou byť trošku vzácnejšia pre trh tak musíš vedieť jazyk, ideálne aj dva. Máš veľkú konkurenciu z EUBY a tam vychádza dosť veľa študentov. Známa má práve tento odbor na UK a robí s tým administratívnu pracovníčku a skenovanie dokumentov a triedenie pošty je celá jej náplň práce, čo teda nie je nič moc.
Podľa mňa tá škola nestojí za nič. Jedinú výhodu, čo ti to dá je, že je tam tak málo vyučovania a tak nenáročné predmety, ktoré sa dajú naučiť hodinu pred skúškou, že budeš mať čas si nájsť si prácu uz počas školy.
@eijka tiez som sa stretla uz aj s takymto nazorom na tento odbor. Dokonca aj s vysmechom, ze to idu studovat prave ti, ktori na nic lepsie nemaju. 🫤
Veľa závisí, čo od toho čakáš. Ak očakáva, že ti to dá nejaké praktické vedomosti, ktoré ti umožnia dostať sa na manažérsku pozíciu, tak ja si nemyslím, že to ta škola nespĺňa. Podľa mňa na manažéra musíš byť istý typ človeka a vedieť robiť s ľuďmi. Ale ak vieš, že chceš podnikať, alebo si taky proaktivny typ, ktorý sa rad zapája do mimoskolskych aktivít, tak tam bola taka organizácia AIESEC, ktorá na kopla tých ľudí oveľa viac na manažérske pozície ako samotná škola. Hovorím, ta škola ma aj svoje výhody. Pokiaľ vieš, čo chceš robiť a potrebujes mat len titul, tak ti umožní ta škola sa naplno venovať tomu, čo chces. Je tam veľa voľného času.
ako chce človek, ktorý má teoretické znalosti o managemente riadiť čokoľvek v nejakej firme, o pracovnej náplni/výrobe ktorej nemá odborné znalosti? Za mňa odborné štúdium a toto len ako postgraduál či také niečo doplnkové
*vystudovani