Ahojte. Nastala nam v rodine neprijemna situacia (nie som to ja). Svagrina studovala na vysokej skole. V bakalarskom rocniku neurobila jednu poslednu skusku. Zaplatila si medzirocnik a opat ju nespravila. Toto jedine jej chybalo k bakalarovi. Bohuzial, dopadli takto viaceri studenti...to nie je podstatne, tak vas prosim, nekomentujte to negativne. Da sa s tym este nieco robit? Uznali by jej na inej skole (s rovnakym zameranim a predmetmi) napr.odstudovane 2r alebo musi ist odznova? Dakujem
Tiež som za to aby napísala na študijné danej školy kde by chcela ísť 🙂
zalezi od skoly a okolnosti. ale v principe moze poziadat o uznanie kreditov za dane predmety a dorobi si len tie ktore nema spravene. m6slim ze sa ro da spatne do cca 5-7r. ale na 100% si tie roky nemapamatam
Ak sú to rovnaké predmety tak do 5 rokov by jej uznali…potom už nie…kontaktovať študijné danej školy
Najvacsiu sancu nechat si uznat predmety ma na tej istej skole, bud rovnaky alebo pribuzny odbor kde sa dane predmety zhoduju. Ale tiez plati ze cim skor, neda sa to odkladat 5 rokov a potom ocakavat uznanie predmetov
@vanilkovazmrzka
Jej skolu dokonca uz zrusili, bakalarsky rocnik (aj medzirocnik) ich poslali robit na inu skolu, tam natrafili na takuto priatelsku profesorku. Udialo sa to len minuly rok
Aha tak ked to bola taka podradna vysoka skola ze ju celkom zrusili, potom jej tazko niekde nieco uznaju. Ale ako bolo povedane -> studijne oddelenie potencialnej novej vysokej skoly
@vanilkovazmrzka
Specialna pedagogika
Súhlasím, že je potrebné kontaktovať študijné oddelenie. To je základ. Myslím, že 4 roky sa dajú uznať, ale nie je to ich povinnosťou. Hlavne, ak sa jedná o špecifické odborné predmety absolvované na inej škole. Na to pozor. Ešte má k tomu čo povedať garant študijného odboru alebo programu alebo aj garant predmetu. To už spravidla priamo rieši alebo aspoň "naviguje" študijné oddelenie.
V každom prípade, za pokus to stojí, len je potrebné dobre pohľadať a kontaktovať druhú školu.
Potom ešte pozor na to, že spôsob ukončenia 1.stupňa štúdia, tak ako aj požiadavky na bakalársku prácu, budú na druhej škole pravdepodobne iné.
Ak máte záujem si veci preveriť samostatne, a možno švagrinú namotivovať, tak všetko by to malo byť upravené v študijnom poriadku.
Moja spoluziacka takto dopadla a isla odznova. Predmety kde mala na skuske A a B jej uznali, ostatne musela opakovat.
My máme 2 slečny dvojčatá, čo to úspešne dokončili, celé 5 roky majú a už aj učia.
Musí ísť odznova s tým, že jej môžu pouznavat skúšky do určiteho stupňa, teda známky nesmú byť horšie ako tuším C - záleží na skole
Nech si zisti na študijnom oddelení školy, kde chce ísť. Prihlási sa normálne ako ostatní študenti a niektoré skúšky s dobrými známkami jej môžu uznať.
Treba sa opytat na studijnom oddeleni konkretnej skoly. Ale nech necaka, lebo ked uplynie viac rokov nikde jej ziadne predmety uz neuznaju ako spravene.