Maminky, ak viete, poradte prosim. Bratranec tohto roku nezmaturoval na gymnaziu. Nedovolili mu ani opakovat rocnik. Odchadza teraz pracovat do zahranicia. Da sa dokoncit maturita aj vlastne stvrty roc gympla aj po 2 roc. prestavke? Dakujem
áno dá. myslím, že na danej škole, kde študoval, si ju môže dorobiť najneskôr do troch rokov. nie som si istá, či musí dať nejakú žiadosť (o prerušenie štúdia). ale určite sa maturita dá urobiť do troch rokov. 🙂
@novalienka dakujem. Len jemu nepovolili opakovat stvrty rocnik na tej skole. Vpodstate ho vyhodili ( nuz, nebol dobry ziak - nieze by mu to nemyslelo, ale puberta alebo co s nim plieska...) a dal zoadost na dalsi gympel na a solvovanie 4. rocnika + maturity tam, ale ziadost mu zamietli. Jeho rodicia su zufali
No neviem ako to funguje na jeho skole, ale u nas to funguje ze po normalnom termine prichadza opravny...ked neurobi, tak opakuje rocnik, alebo si da individualne studium...a opat ide. Kvazi akoby prepadol.
To ze ho vyhodili, musi mat odovodnene, ale asi musel fajne vystrajat ked to tak skola spravila. Ale to neriesim, nechcem ani vediet...treba ist za riaditlemi hodit rec normalne a uvidi sa.
tak hľadať inde. v inom meste, aj s tým, že bude dochádzať, žiadať individuálny študijný plán a hlavne ísť osobne sa porozprávať a dohodnú sa na podmienkach. k nám na východ dokončiť si školu chodili aj žiaci z Bratislavy 🙂
@lubkavargova1 možno ho vyhodili pre zlé správanie, ktovie, je to individuálne, podstatné je to, že nemôže pokračovať na tomto gympli. tak hľadať inde. určite sa nejaký gymplel na slovensku nájde, čo mu dovolí dokončiť školu. 🙂
@novalienka no vsak to, skoly sa biju o kazdeho studnta, ved to su peniazky...dakde ho zoberu. Len on ked pojde het uz je male percento ze dokonci skolu.
@lubkavargova1
@novalienka vyhodili ho, lebo strasne vela absentoval. Prepadal na polroka a myslim, ze aj na konci, lebo pisomne matury urobil, ale na ustne ho nepustili. Ich skola ma jasne stanovisko- nechce ho. Chapem. Tak myslite, ze unde by sa to dalo dat? A napr aj s rocnou prestavkou, ked teraz isiel do zahranicia?
myslim ze do 3 rokov sa da spravit, ale to fakt treba hodit rec s riaditelmi. Pokial by vela absentoval...no ked bolo ze neospravedlnene tak to je ine kafe...tu pomoze debata s riaditelmi a potom aj s mladym, ze ci ano abo nie. Aby zase rodicia nevysli z toho blbo, ze kopu za mladeho a nakoniec ostanu vies v com, ked mlady sa na to vykasle...
@novalienka dobry den. chcela by som sa opytat, ak je to mozne - ten moj bratranec tu v okoli ma fakt problem aby ho na nejaku skolu zobrali. ano, vymeskaval vela, flakal skolu, ale nie je nejaky zly clovek, bitkar alebo tak..aj mu to celkom mysli, len je lenivy. momentalne isiel pracovat do Holandska, myslim, ze skola zivota mu troska prospeje, ale velmi si chce dokoncit maturitu.. nebolo by trebars mozne oslovit aj Vasu skolu? on ma gymnazium v BB. dakujem za kazdu radu. velmi mu chcem pomoct a uz chce aj on sam a to je hlavne
Ahoj, maturita sa dá dokončiť kedykoľvek. Nie je to podmienené časom. Dokonca môže chodiť aj teraz do školy cez individuálny študijny plan poprípade externou formou. Pravdepodobne mu navrhnú tú externú formu....
@suz2 ešte jedna dôležitá vec, ktorú nespomínaš alebo teda nikde to nevidím....on má ukončený štvrtý ročník?? Teraz nemyslím maturitnú skúšku, ale má klasické vysvedčenie o tom, že absolvoval štvrtý ročník?? Myslím aspoň s výsledkom prospel (ani jeden predmet nesmie byť klasifikovaný ako nedostatočný).
K ústej maturite nikdy nepripustia študenta, ktorý nemá vysvedčenie za posledný ročník.
@buba1993 to ano, chapem... len by ma zaujimalo, kde a ako sa da dokoncit teda aj stvrty rocnik aj maturita. ked studoval na gymnaziu, mal vela neospravedlnenych absencii. neprospel na polroka ani na kocni roka v stvrtom rocniku. ale nie je hlupy, jednoducho sa mu nechcelo. velmi by som mu chcela pomoct, ale tu v okoli ho nikto nechce zobrat do skoly. ake ma moznosti? neviete prosim poradit?
To prečo nedokončil školu nikoho nebude zaujímať.... Jednoducho musí sadnúť na autobus a ísť na sekretariat rôznych gymnázii a opýtať sa na možnosti. Podá písomnú žiadosť o nastúp do 4. ročníka buď dennou alebo externou formou a počká na rozhodnutie. To je celé.
@suz2 no, ja som sa na skolu vracala uz s dvomi detmi... a nasa skola bola velmi prisna a bolo pre nich dost tazke prekusnut, ze mam 22 ci kolko a mala som dve deti, tak mi slusne odporucili, nech si dorobim inde. Dosla som na druhu skolu, tam pokecala s riaditelkou a prijali ma. Za dva mesiace som spravila rozdielove skusky za 3 rocniky, plus skusky za 4 rocnik, (stvrty z predoslej mi vobec nebrali do uvahy) a 22.januara som si vypisala ziadost o pripustenie k maturite a maturovala som.
@suz2 takže tu ani tak nejde o maturitu. Keďže nemá ukončený 4. ročník nemá ukončené sš vzdelanie. Pokiaľ blicoval a "vyhodili ho" musel obdržal písomné stanovisko školy prečo sa tak stalo. Nie je to klasické prerušenie štúdia napr. zo zdravotných dôvodov kedy škola na základe žiadosti zákonného zástupcu resp. plnoletého študenta písomne rozhodne, že mu povoľujú odklad. Pravdepodobne každá škola bude žiadať písomné vyjadrenie pôvodnej školy na dôvod vylúčenia. Nestačí len požiadať o zopakovanie ročníka - musí zároveň požiadať o uznanie výsledkov predchádzajúcich troch rokov - inak bude musieť absolvovať sš nanovo.
@suz2 inak ja som vtedy strasne zblbla... moji rodicia ani nevedeli, ze som prerusila skolu. A potom som sa tam strasne bala vratit... az som ostala sama s detmi, tak som sa brutal nakopla, ze kaslat na hanbu a isla som.., a dobre bolo... mala som uz viac rozumu a na druhej skole som zmaturovala s dvomi detmi, 2,5 a 1,5roka, s 3 robotami na jednotky a dvojky. Sice neskoro, ale spravila som,,, nejsom na to, ze som zdrhla z prvej skoly hrda, ale na to, ze som s deckami a pracou zmaturovala, som... clovek robi chyby, ale dolezite je si ich uvedomit a napravit. Ale ak to spravi jedna z mojich styroch dcer, tak ju prerazim. 😀 😀 😀
@suz2 no ja som sa veruze poucila a preto ma deti asi budu nenavidiet. Na nich budem jak stopovaci pes. 😂😂😂😂😂😂 nech sa chalaniskovi podari dostat do spravnych kolaji.a ked nie... aj bez maturity sa zit da. ,mozno dostane rozum v 30tke a doeobi si ju. Ked pochopi, ze aspon maturu treba inak bude robit tu najhorsiu pracu
Prosim nik nevie poradit?