Cukrárenský kurz

cookiequeen
28. nov 2024

Ahojte!
Kto spravil kvalifikovaný cukrárenský kurz neviete mi povedať, že je taká škola kde len zaplatím peniaze a dostanem papier? Nechcem byť cukrár, len chcem otvoriť kaviareň s zákuskami a potrebujem na to založiť remeselnú živnosť. Zákusky nie ja budem robiť.

melanta
28. nov 2024

Nie, taká škola ani kurzy neexistujú. Musíš to vzdelanie reálne absolvovať. Alebo si na podnikanie otvor s.r.o. a maj spoločníka, ktorý vzdelanie na tento predmet činnosti spĺňa.

cookiequeen
autor
28. nov 2024

@melanta Viem, že sú také kurzy. Môj známy pred pár mesiacov absolvoval zváračský kurz, no reálne neabsolvoval len dostal papier. Dal peniaze a druhý deň už mal papier. Ani jeden praktickú hodinu nemal.

gabriela2952
28. nov 2024

@cookiequeen tak sa spýtaj jeho ci ?

kiki68
28. nov 2024

Mozes si najat cukrara profi a dolozis tu firmu jeho vyucnym listom a praxou. Kamoska robila teraz cukrarinu skratenu verziu a museli vsetko sa ucit a tiez mali zaverecne prace. Robila to v TN

kiki68
28. nov 2024

@cookiequeen tiez musis mat skusky z hygieny pre potravinarstvo a prislusnu epidemiologiu ( bez toho nemozes mat prevadzku)

melanta
28. nov 2024

@cookiequeen tak prečo sa pýtaš tu, ak vieš, že také kurzy sú? Pýtaj sa teda tých, ktorý takéto kurzy realizujú. Oficiálne neexistujú. A nekúpila by som nič u niekoho, kto chce podnikať takýmto spôsobom. A čo sa týka toho známeho, to je akože na chválenie? Keď sa mu niečo stane, potom si bude búchať hlavu o stenu, že bol lenivý a reálne si mal ten kurz aj odmakať.

kiki68
28. nov 2024

@melanta presne toto si hovorim, akoze ked niekto nenajde rok a pol casu nez otvori podnik… a ide sa pytat na MK, ze kde to odrbkat