Ahojte!
Kto spravil kvalifikovaný cukrárenský kurz neviete mi povedať, že je taká škola kde len zaplatím peniaze a dostanem papier? Nechcem byť cukrár, len chcem otvoriť kaviareň s zákuskami a potrebujem na to založiť remeselnú živnosť. Zákusky nie ja budem robiť.
@melanta Viem, že sú také kurzy. Môj známy pred pár mesiacov absolvoval zváračský kurz, no reálne neabsolvoval len dostal papier. Dal peniaze a druhý deň už mal papier. Ani jeden praktickú hodinu nemal.
@cookiequeen tak sa spýtaj jeho ci ?
Mozes si najat cukrara profi a dolozis tu firmu jeho vyucnym listom a praxou. Kamoska robila teraz cukrarinu skratenu verziu a museli vsetko sa ucit a tiez mali zaverecne prace. Robila to v TN
@cookiequeen tiez musis mat skusky z hygieny pre potravinarstvo a prislusnu epidemiologiu ( bez toho nemozes mat prevadzku)
@cookiequeen tak prečo sa pýtaš tu, ak vieš, že také kurzy sú? Pýtaj sa teda tých, ktorý takéto kurzy realizujú. Oficiálne neexistujú. A nekúpila by som nič u niekoho, kto chce podnikať takýmto spôsobom. A čo sa týka toho známeho, to je akože na chválenie? Keď sa mu niečo stane, potom si bude búchať hlavu o stenu, že bol lenivý a reálne si mal ten kurz aj odmakať.
Nie, taká škola ani kurzy neexistujú. Musíš to vzdelanie reálne absolvovať. Alebo si na podnikanie otvor s.r.o. a maj spoločníka, ktorý vzdelanie na tento predmet činnosti spĺňa.