vegetarianky, vitariánky, vegánky, čo vás podnietuäilo k tomuto rozhodnutiu?
Inak pre zaujimavost toto by aj mna zaujimalo ako clovek k tomu pride 🙂
@abigeildavidko mne cez tehotenstvo hrozne smrdelo maso a naučila som sa varit bez neho a uz som sa k nemu nevrátila vyhovovalo mi to citila som sa lepsie…ale mam známu veganku ktorá svojho muža prehovorila na veganstvo tiez a po par rokoch dostal taku alergiu na sóju, lepok, mliečnu bielkovinu a neviem este co, ze vlastne moze jest hlavne maso a zeleninu 😅 telo si vypýta co potrebuje neda sa to na silu
No niekedy staci pohlad do zrkadla.. Kazdy chce vyzerat v ramci moznosti pekne 🙂 Potom je to uz len o odhodlani a pevnej voli. Za mna to netreba nijak prehanat, staci vyhodit sladene napoje, vacsinu peciva a pridat denny pohyb. Vysledky iste.
ahojte, mna by zaujimalo, ci sa niekomu z vas stalo, ak presiel na vegetarianstvo, ci mal aj potom chut na maso alebo to postupne prestalo?
@abigeildavidko moja mama bola vegetarianka este v case, ked to bolo cosi neslychane. Ale varila rodine maso. Mne sa vzdy hnusilo. Surove aj uvarene. Zjedla som iba nemastne kuracie, hydinovu sunku a ryby.Od 18r som maso prestala jest uplne. Teraz mam 52.
@abigeildavidko vyrastla som tak ako vacsina, na masovej strave, je prirodzene ze chutove bunky reaguje, ked zacitia co som mala rada. V detstve som bola casto chora, ale vekom sa mi zacali zhorsovat zdravotne problemy, znizena imunita, alergie, zle travenie... Vysetrenia v dospelosti ukazali intoleranciu na laktozu a kazein, alergia na kuracie maso, zltok, HIT.
Zo stravy som radikalne vylucila vsetko zivocisne aj priemyselne spracovane jedlo a stav sa zacal davat do normalu.
Vycistila sa mi plet, upravilo travenie, imunita vynikajuca. Obcas si dam nieco s mliekom a vajickom, ale maso viem ze moje telo prosto travi tazko, takze aj ked mi vonia, neziada sa mi. Aj bez neho sa daju pripravovat chutivo uspokojive oblubene klasiky ako segedin, gulas, kolozvarska, plnena paprika, paprikas, parizsky salat... Staci laska k vareniu ❤️
Ono to šlo akosi samo. U mňa to začalo 40 dňovým pôstom bez mäsa. Zrazu som ho nepotrebovala ani neskôr, začala som sa o vegetariánstvo zaujímať viac. Celkom ma to pohltilo, informácií viac a viac, filmy, knihy, dokumenty, až som prepadla vegánstvu, občasné experimenty ako vitariánka. Tieto experimenty trvali celkovo 5 rokov. Doplatilo na to zdravie. Teraz už jem opäť všetko. Vďaka alternatívnej strave som však objavila obrovské množstvo nových chutí, jedál a doteraz som ostala verná pár potravinám z toho obdobia. Ak by som to zhrnula. Za mňa najzdravšie a najlepšie stravovanie bolo práve to vegetariánake. Vyzerala som, aj som sa cítila najlepšie. Vegánstvo už bolo extrém, o vitariánstve ani nehvorím. To už mi pripadalo ako nejaká sekta. Rada by som sa po rokoch zo zdravotných dôvodov k vegetariánstvu vrátila, teraz však preferujem grilované klobásky 🥓🍗🤰🏻