Čo vám pomohlo pri učení sa anglického jazyka?

25. okt 2023

Dajte mi prosím nejaké rady, čo vám pomohlo pri učení sa anglického jazyka. Aktuálne sa dosť venujem Duolingu, sem tam si prečítam dvojkazyčnú knihu alebo vypočujem podcast. Čo pomohlo tebe na úplnom začiatku? Odporúčala by si mi doučovanie? Ďakujem.

hederamonstera
25. okt 2023

Pocitacove hry, serialy. To ma naucilo rozumiet. Ked som sa potrebovala rozkecat, neskutocne mi pomohli rozhovory s native speakermi cez skype

vikusjk
25. okt 2023

Mne najviac pomohlo rozpravat, rozpravat, rozpravat. Najprv som mala taky vnutorny blok, ze hovorim s chybami, ze nemam spravnu gramatiku, takze najtazsie pre mna bolo prekonat tento moj blok a zacat ozaj vela rozpravat, i ked s chybami.

suesana
25. okt 2023

Hodiny cez preply.com 🙂 vieš si tam nájsť učiteľa/ku a viete sa dohodnúť, či budete len konverzovať alebo aj gramatiku občas a pod. Držím palce

miadi
25. okt 2023

Ked som bola mala prekladala som si zo slovnika texty piesni. Nebolo tie slova ani kde vygooglit google Nebol . Proste z pocuvania som ich nasla slova ktore mà zaujiali ktore som nepoznala .. Nebol internet podcasty no chodila som do kina na filmy bez dabingu s titulkami. S jazykom je to tak ze najprv potrebujes rozumiet mat slovnu zasobu potom sa da lahko rozravat.

kvetinka75
25. okt 2023

na úplnom začiatku - jazykovka - aby som sa vyvarovala zbytočných chýb a potom knihy, TV , a počúvať a počúvať, sú rôzne krátke videá aj s titulkami s rôznymi úrovňami, našla som si prácu, kde som musela komunikovať v danom jazyku.

autor
25. okt 2023

Môj problém je že ozaj veľa pracujem, v podstate od rana do večera+ aj keď si náhodou večer zapneme film tak popri tom riešim prácu. Neviem udrzat pozornosť pri filme/seriály. Preto mi napríklad vyhovuje Duolingo. Nepoznáte ešte takéto nejaké vychytávky. Niečo čo môžem riešiť aj večer v posteli pred spaním, bez časového obmedzenia.

bambulka98765
25. okt 2023

.

niekto2hy
25. okt 2023

,, čo môžem riešiť aj večer v posteli pred spaním, bez časového obmedzenia" Najst si do postele nejakeho Anglicana..🙂

monika4487
25. okt 2023

Ja sa ucim FR a Aj cez lingoda.com. Navolim si hodiny kedy chcem (24/7). Ucitelia su native a z roznych kontinentov, spoluziaci sme max 5 v skupine z rôznych kontinentov. Materialy su tam predom. Cize si ich mozem pozrieť, prebera sa podla tem.

domi235
26. okt 2023

@hederamonstera ale serialy odporucte ja hladam serial taky skor komedia ale aj rodine a romanticke. Mize ti byt aj akcne.

domi235
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domi235
26. okt 2023

@monika4487 ucis sa super sprint alebo sprint ? Si v skupine alebo individualne? Podla mna ked je 5 ludi v skupine netusim ci je to mozne sa dostat k slovu ? Ako dlho to uz pouzivas ?

monika4487
29. okt 2023

Nemam ani jedno z toho. Normalne si tyzden - dva pred tym vyklikam hodiny, kedy viem, ze budem mat cas. Ak mam viac času davam si aj hodiny po sebe alebo viac za den. A este sa mi nestalo, aby som sa nedostala k slovu. Vzdy sa striedame. Velakrat sa mi stane hlavne FR, ze ma byt skupinova hodina, ale prihlasim sa na ten cas len sama, tak mam one to one za cenu skupinovej hodiny.

domi235
29. okt 2023

@monika4487 super