Čo študovať s plným invalidným a psychickými chorobami?

1. júl 2024

Co studovat s plnym invalidnym a psychickymi chorobami ? Mam 29 rokov

barbora0308
1. júl 2024

A co ta bavi, ake mas zaujmy, v com si dobry a co su okrem vyssie spominanych tvoje slabe stranky?

deti95060810
1. júl 2024

a musíš študovať? v tomto veku už by si mal pracovať alebo už mal vedieť čo chceš študovať...

mamina7070
1. júl 2024

ak mas plny ID na psychicke choroby tak to bude vazny stav skus skor oslovit zdruzenie nezabudka, ligu pre dusevne zdravie atd a moznonskor nejaky kurz nieco kratkodobe

kiki68
1. júl 2024

Dost vela veci, jedine co nemozes je zdravotnictvo a myslim take ako elektrotechnika. Ale napr take ako rozne vedy, manazment, filozoficke rozne smery, vytvarne umenie, to vsetko mozes .

kacena4
3. júl 2024

neviem co ta bavi ale ak sa chces hlbsie zamerat na "postihnutych" chorych... tak skus specialnu pedagogiku, liecebnu pedagogiku su to super odbory kde sa aj voci sebe vela naucis a externe sa super studuje. prave koncim mgr. specialnu pedagogiku (tiez som invalid a dalo mi to velmi vela)

autor
4. júl 2024

@kacena4 to ma nepusti moja psychiatricka studovat

kacena4
4. júl 2024

preco nie?? nepotrebujes jej suhlas. nerobis ani skusky pen pohovor ze preco si si vybrala tento odbor
a v skole mozes mat "ulavy"

mamina7070
4. júl 2024

@kacena4 lebo neprejde udravotnou sposobilostou na studium
plny ID na psychiatr choroby sa nedava len tak

babkaland
5. júl 2024

A to už aj do školy treba zdravotnú spôsobilosť? Lebo ja mám tiež diagnózu ale tak slabú že nemám žiadne úľavy, ani invalidný, ale v niektorých zamestnaniach neprejdem zdravotnou previerkou. Také práce ako rušňovodič, šofér autobusu, kamiónu, mi nedá pečiatku že môžem. A tak musím robiť len práce v halách kde často nestíham. A mňa práveže baví doprava a všetko okolo toho. Keby som bol vo veku študenta, uberal by som sa týmto smerom. Ale to som ešte nepočul že aj na štúdium školy treba zdravotnú prehliadku. To naozaj treba?

autor
8. júl 2024

@babkaland ano treba potvrdenie o zdravotnej sposobilosti od vseobecneho lekara a to mi moja neda kym nema "odobrenie" psychiatricka

babkaland
8. júl 2024

Tykoxo predstav si že mne na tomto istom stroskotala práca rušňovodiča, autobusára! Odvodná mi to nepotvrdí kým to neudobrí psychiatrička. A tá to neudobrila, tak som sa s prácou snov mohol rozlúčiť a vrátiť sa medzi robošov na linku. Ako cez kopirák mám ten istý problém ako ty. Nepomohlo sni ísť za psychologičkou na dopravnom podniku lebo spravila mi testy a povedala že som neprešiel že na toto povolanie nemám.

dorottka
8. júl 2024

@kacena4 nemal by prave take odbory robit v prvom rade niekto, kto nema plny ID na psychiatricke ochorenie? Mat dieta, tak by som si urcite priala, aby bolo v opatere odbornika, ktoremu viem doverovat po tejto stranke, aj ked je v liecbe, a to nemyslim v zlom, autor/ka, ale myslim, ze rovnako by rozmyslalo asi 100% rodicov, naco si klamat.

nikaeli
8. júl 2024

A čo by si chcela/ mohla robiť?
Prezradíš nám obmedzenia, ktoré máš?
(má význam študovať? v zmysle možnosti sa zamestnať? -> poraď sa s psychiatričkou)

@kacena4 nevieme o aký psychický problém ide - sama ako špeckar musíš vedieť, ako je táto práca náročná. Ja som 'len' tetanik a niekedy mi to dá naozaj zabrať. A to sa neliečim na psychiatrii ako poniektorí tetanici..

kacena4
8. júl 2024

@dorottka a kto tu hovori ze v nom bude pracovať?? chce studovat popri ID neskor ja uvidí. ja osobne mam tiez ID hoci ciastocny a robim specialneho pedagoga v skole. dokonca to ma aj oficiálny názov ked robi "postihnuty" odborné konzultácie "postihnutym" to neznamena ze sme mimoni

mamina7070
8. júl 2024

@kacena4 mas tazku psychiatricku diagnozu na plny ID ? neda sa porovnavat neporovnatelne
plny ID sa nedava na tetaniu ci paniku

kacena4
8. júl 2024

@mamina7070 ak zvladne studovat nech ide a to oba chce... ci to da popri dg. je ine, ja jej fandim a drzim palceky

babkaland
8. júl 2024

Cez doktorov sa nedostaneme. Tí nám raz dva zmaria sny. Paradoxom je že ak by som chcel nejaké výhody tak niesom až tak postihnutý, ale ak chcem robiť niektoré zamestnania tak už zrazu som príliš postihnutý…