Čo študovať, keď nemám na veterinu?

28. jún 2024

Dobrý večer, v septembri začínam posledný ročník na gympli a uvažujem, čo študovať ak na veterinu nemám. Od začiatku som chodila na doučovanie biológia, chémia. Biológia mi aj ide. Jazdím na koni, chodím so psom na výstavy, robím dobrovoľníctvo v útulku. Všetok čas venujem zvieratám a chcela by som sa im venovať aj v budúcnosti. Zbytočne všetky doučovania z chémie, robila som si vzorné testy a napriek tomu, že to skúsim, ak mám byť racionalistka, potrebujem plán B.
Chcem si podať prihlášku na ďalšiu školu, ktorá mi dopomôže aby som sa mohla neskôr venovať zvieratám. Poradili by ste čo sa dá ešte študovať?

nelca84
28. jún 2024

A pozerala si vobec, ake dalsie odbory ponuka univerzita? https://www.uvlf.sk/akreditovane-studijne-progr...

1xenia1
28. jún 2024

Príliš rýchlo sa vzdávaš. Univerzita ponúka vzorové otázky a máš ešte rok čo je kopa času. Keď sa im budeš venovať som si istá že prijímačky zvládneš.

colsami
28. jún 2024

Prijimacky zvladnes, mali sme v rocniku aj takych co mali mizerne body z chemie, a dostali sa, lebo mali vyborny vysledok z ostatneho. Na tu skolu nie je problem sa dostat.
Problem ale budes mat v prvom rocniku zo skusky z chemie, na nej vyletelo mozno aj najviac ludi. Plus v druhaku ci tretiaku (uz si nespominam) na to navazuje aj biochemia - dalsia problemova skuska kde sa lietalo. Takze ano, zvaz si to, ak naozaj na to bunky nemas, aby Ta to nestalo dva roky zivota, trapenie, peniaze.

Ostatne odbory na tej skole podla mna za vela dozivota nestoja (rozumej - vsetku tu pracu mozes robit aj bez vystudovaneho odboru, poznam takych ludi vela a robia to lepsie ako mnohi vystudovani), vsetko to co robis a bavi Ta, vies sa tomu venovat aj bez studia na UVLF.
Mozno jedine za veterinarnu sestru/asistenta, predpokladam ze postupom rokov budu na klinikach tito uchadzaci preferovani. Ak Ta to bavi, ale nie je to praca len so zvieratkami. Niekedy visc s tym problematickymi ludmi, plus vikendy, pohotovosti, nocne, a financne ohodnotenie (aj veterinar a uz vet.sestra ani nehovorim) nic extra...

Ako si na tom napr s jazykmi? Pripadne nieco prirodovedecke?

revikat
28. jún 2024

Skús si pozrieť Slovenskú poľnohospodársku univerzitu v Nitre:
https://www.uniag.sk/sk/akreditovane-studijne-p...
Hipológia je napríklad odbor o chove koní 🙂
Ale nemám osobné skúsenosti s SPU...