Ahojte, syn sa aktívne pripravuje na prijímačky na medicínu, no stále rozmýšľame tiež nad plánom B, keďže nič nie je nikdy zaručené. Primárne by chcel študovať Univerzite Komenského. Máte skúsenosti/počuli ste niečo o iných študijných odboroch ako verejné zdravotníctvo, molekulárna biológia, biotechnológie? Ideálne nieco v súvislosti s tým, ako sú uplatnitelne. Ďakujem vám
https://www.fch.vut.cz/uchazeci/obory/17476?_gl...
Skúste toto pozrieť .
Môj muž ma biotechnologie, absolútne nevyužiteľny odbor. Neodporúčam
Farmaciu nezvažuje?
v Ružomb. na kat. univerzite sa dá študovať rádiolog... súsed má o to záujem tak preto viem.
@ivvet69 odporúčala by som mu podat prihlášky nie len na Uk ale inde + CZ . Nech skusi aj zubara a pharmaciu.
Optometria v brne. Absolventi idu na dracku a su fajn plateni.
...magisterský titul z fyzikálnej a biologickej antropológie a bakalára z medicínskej biológie na Univerzite Komenského, forezna antropologia, sudne lekarstvo....
Odporúčam dať synovi prihlášku na UK - zubné aj všeobecné a do zálohy farmácia. Zbytočne ísť skúšať na iné fakulty kam sa nepripravuje.
Z vlastnej skúsenosti píšem, že plán B je hlúposť. Sama mám vyštudovanú medicínu, na prvýkrát som sa nedostala, išla som na prírodne vedy, škola ma vôbec nebavila, stále som túžila stat sa lekárkou, v polovici semestra som školu nechala a dennodenne sa pripravovala na prijímačky. Síce som prišla o rok ale ešte k tomu som si musela celý jeden rok zaplatiť čo nebolo malo peňazí. V prvom ročníku nás bolo v skupine 17, z toho 6 sme sa dostali na druhýkrát. Keď sme končili ostalo nás 11 ale všetci 6 sme teraz lekári. Ak to naozaj syn chce a nedostal by sa hneď, radšej nech ide pracovat a potom skúsi znova. Toto môj názor ☺️
Nech si ako plán B dá veterinu v Košiciach a v Brne. Je to tiež medicína, učebný plán kopíruje všetky predmety ako na humánnej medicíne, náročnosť totožná. Ak by ho nevzali na prvýkrát na humánnu medicínu tak môže stráviť rok na veterine kde tiež bude mať anatómiu, chémiu, latinčinu atď. a potom skúsiť opäť na prijímačky. A možno sa mu tie zvery zapáčia natoľko, že tam aj ostane 😊🙂😇🤓
Dcéra študuje prvý rok v Brne chémiu a má niekoľko spolužiakov ktorí sú v podobnom programe že ich nezobrali na medicínu ...
Žiaľ na Slovensku sú práve tieto odbory biológia chémia malo uplatnitelne preto moja študuje v Brne ...zakial študent VŠ na SK sa pozerá na výskum a je v labaku ako divák v Čechách drží všetko v rukách ..je to neporovnateľne vyššia úroveň. Skúste pozrieť programy v Brne.