Čo mam ísť študovať, ak chcem byť sociálna pracovníčka?

5. nov 2024

Ahojte, blíži sa výber vysokej školy a chcela by som sa poradiť. Rada by som robila pre "sociálku". Čo sa týka detičiek... mám ist študovať psychológiu alebo je na to nejaký špecializovaný odbor? Ďakujem 🙂

ksenia16
5. nov 2024

V Nitre sa ucia

pralinka25
5. nov 2024

ale ved na socialnu pracu je vyslovene odbor socialna praca. ak chces robit s detmi to je co konkretne?
nejako to miesas. ved si pozri studijne odbory.

h2
5. nov 2024

Choď radšej študovať tú psychológiu, sociálna práca, ako študijný odbor, má, bohužiaľ, veľmi zlú povesť, ľudia to berú tak, že to ide študovať ten, čo na nič viac nemá. Na to potom doplatia aj ľudia, ktorí o tú prácu majú skutočne záujem. Práve dnes tu bola diskusia o absolventke tohoto odboru, ktorá sa nedokáže zamestnať.
https://www.modrykonik.sk/forum/uz-je-dospely/s-vysokou-skolou-sa-neviem-zamestnat/

emeridiam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kavasmliekom
5. nov 2024

Sociálna pracovníčka akože kolízna opatrovnicka? Podľa mňa choď na psychológiu, je to aspoň nejaký odbor, s ktorým sa zamestnas hoci aj ako sociálna pracovníčka.

estellas
5. nov 2024

Podľa mňa je lepšie uplatnenie zo psychológie.
Odbor sociálna práca neodporúčam je niekedy ťažko si nájsť prácu.
Z odboru sociálna práca robia skôr v domove dôchodcov.

elis248
5. nov 2024

Nerozumiem prečo je u nás štúdium sociálnej práce tak zatracované. Čo viem ja, tak kopec ľudí to študuje aj z dôvodu, že v rodine sa musia starať o dieťa alebo príbuzného s poruchami správania, postihnutiami a pod. a nikto im nepovie, čo a ako majú robiť, ako s nimi pracovať, čo čakať. Tak veľa ľudí sa to rozhodne študovať aj keď sa v tej oblasti nepotrebujú zamestnať, ale doma tak potrebujú nejako fungovať.

iduska13
5. nov 2024

@kavasmliekom s vyštudovanou psychológiou sa určite nezamestná ako sociálna pracovníčka. Sociálneho pracovníka môže robiť iba absolvent 2.stupňa v odbore sociálna práca.

Autorke: skôr by som si vybrala tu psychológiu. A ako psychológ môžeš potom robiť aj pre "sociálku" aj pre CDR-ká, CPPPaP....
Na týchto miestach často hľadajú psychológov. A tam je gro práce s deťmi a rodinou.