Ahojte, mám ohľadom toho otázku, možno dve.
Jasné že mám usmernenie ako citovať, pravidlá...ale nie je tam všetko. Nejaké informácie mám z webu organizácie. Predstavte si napríklad stránku združenia. Co sa týka uvedenia zdroja v texte, tak dávam do zátvorky za vetu názov združenia.
A na konci, pri uvedení všetkých zdrojov má byť link...ten link má byť na hlavnú stránku združenia alebo priamo link z preklikania sa na sekciu, kde som tú info získala?
Link priamo na miesto odkiaľ čerpáš, plus by tam mal byť aj dátum citovania...
Na citovanie dosť pomáha chatgpt, napíšeš mu v akej norme chceš čo odcitovať, buď mu dáš link alebo knihu atď a on to urobí 🙂
@hermionecka na to by som sa nespoliehala, potom sú vysoké zhody a bude mať problém, že je to plagiat
Ahojte, viete mi ešte poradit ako roky do textu? mam internetovy zdroj, ktory som nasla v roku 2024, ale pise sa tam, ze info bolo aktualizovane 2016...za textom v zatvorke tak pisem rok 2016?? a ked rok uvedeny na stranke nie je, pisem rok 2024 alebo nic?
@abcabcada ja som pochopila že autorka nevie ako citovať zdroje, nie že dať text do gpt aby ho prepísal inými slovami a vydávať za svoj (plagiátorstvo). Takže tam gpt pomáha, z linku vie napísať ako citovať v texte (autor, rok) a ako ho uviesť v zdrojoch, my na vš máme APA normu a napíše to v tom a ja to tam len prepíšem.
@moni141 uvádza sa rok vydania zdroja, nie kedy si ho našla a ak sa neuvádza píše sa n.d. znamená to not dated, takže namiesto roku napíšeš to n.d.
Priamo webový odkaz, kde si to nasla (sekcia)