Citácie v záverečnej práci

moni141
29. nov 2024

Ahojte, mám ohľadom toho otázku, možno dve.
Jasné že mám usmernenie ako citovať, pravidlá...ale nie je tam všetko. Nejaké informácie mám z webu organizácie. Predstavte si napríklad stránku združenia. Co sa týka uvedenia zdroja v texte, tak dávam do zátvorky za vetu názov združenia.
A na konci, pri uvedení všetkých zdrojov má byť link...ten link má byť na hlavnú stránku združenia alebo priamo link z preklikania sa na sekciu, kde som tú info získala?

tramtada31
29. nov 2024

Priamo webový odkaz, kde si to nasla (sekcia)

abcabcada
29. nov 2024

Link priamo na miesto odkiaľ čerpáš, plus by tam mal byť aj dátum citovania...

hermionecka
29. nov 2024

Na citovanie dosť pomáha chatgpt, napíšeš mu v akej norme chceš čo odcitovať, buď mu dáš link alebo knihu atď a on to urobí 🙂

abcabcada
30. nov 2024

@hermionecka na to by som sa nespoliehala, potom sú vysoké zhody a bude mať problém, že je to plagiat

moni141
autor
1. dec 2024

Ahojte, viete mi ešte poradit ako roky do textu? mam internetovy zdroj, ktory som nasla v roku 2024, ale pise sa tam, ze info bolo aktualizovane 2016...za textom v zatvorke tak pisem rok 2016?? a ked rok uvedeny na stranke nie je, pisem rok 2024 alebo nic?

hermionecka
1. dec 2024

@abcabcada ja som pochopila že autorka nevie ako citovať zdroje, nie že dať text do gpt aby ho prepísal inými slovami a vydávať za svoj (plagiátorstvo). Takže tam gpt pomáha, z linku vie napísať ako citovať v texte (autor, rok) a ako ho uviesť v zdrojoch, my na vš máme APA normu a napíše to v tom a ja to tam len prepíšem.

hermionecka
1. dec 2024

@moni141 uvádza sa rok vydania zdroja, nie kedy si ho našla a ak sa neuvádza píše sa n.d. znamená to not dated, takže namiesto roku napíšeš to n.d.