Milé žienky, vie mi niekto poradiť ako uvádzať citáciu internetového zdroja v rigoróznej práci...? Ja som z toho úplne mimo. Prosím príklad uviesť... 🙂
https://www.martinus.sk/?uItem=17900 to je asi najlepsia kniha ako citovat ja som to uz zabudla ci tamže, podla v tej knihe to je naj vysvetlene
kazda skola to ma inak urcite na skole mate prirucku podla ktorej mate citovat
@huginko mozes pozriet na uloz to ci to neni, vyhladat informacie zaklad ...neviem ale je to taky zaklad, ze nechapem ako to niekto riesi pri rigoroznej dovtedy co bolo v pisaní prác, vyhladat si to mozes velmi lahko na google
@dagmarovita citácie sa menia, takže v čase diplomovky som to písala inak. Rozdiel 10 rokov....
Ahoj, hod si to do Google Scholar (Studovna Google) a podla typu citacie (my v nasej skole pouzivame MLA) ti presne tento nastroj upravi citaciu z internetu. Na vyber je niekolko systemov referencii.
Zadas si hladany vyraz a ked najdes svoj zdroj, stlac CITOVAT a potom len skopirujes potrebnu formu. Velka pomoc pri pisani.
Musíš si pozrieť smernicu školy, kde si prácu robíš.
@huginko nemozem ti dat priklad, lebo citacia, ktoru potrebujes uviest, musi byt v sulade s metódou citacie, ktoru pouzivas v bibliografii. Je vela metod, ked jednu zvolis, tak tu treba pouzit aj na tu citaciu co potrebujes, ale my nevieme, ktoru si si zvolila. Takze bud opatrna v pouziti, ak ti tu da niekto presny priklad
@huginko ak to je vedecky článok, ktorý čítaš na internete, tak cituješ ten článok, kde bol publikovaný, nie internetovú stránku. Najlepšie keby tu postnes tu stránku. Mala som známu, či citovala časopis kúpený v novinovom stánku v diplomovke 🤦♀️ ….
Kup si Vedecke pisanie od Staronovej a budes vediet citovat vsetko. Je to pekne na prikladoch