Ahojte, ak by som chcela vyučovať na stredných školách biológiu a/alebo geografiu, tak sa študuje pedagógia alebo daný odbor (biológia, geografia) a neskôr sa robí pedagogické minimum?
Treba vystudovat ucitelstvo tych predmetov, ktore chces ucit, da sa to na pedagogickej fakulte, alebo napr. na prirodoveckej, tam sa tiez da studovat ucitelstvo, kde budes mat biologiu s niecim v kombinacii.
Ďakujem a sú to podľa vás žiadané predmety?
Podla toho v ktorom regióne Slovenska. Z mojich skusenosti -biologia stredne ziadana, geografia malo ziadana ( Presovsky kraj)
@julka188 som z BA
Školy majú normálne študijné programy učiteľstvo x a y predmetu, to vyštuduješ a máš. Čo sa týka žiadanosti, tak podľa mňa sú to jedny z tých lepších volieb.
Tieto predmety sa studuju bud na pedagogickej alebo prirodovedeckej - ucitelsky smer. Tym, ze su hlavne na zs a zo strednych hlavne na gymnaziu, tak urcite nie je taky dopyt ako po slovencinaroch, kombinacii matematika -fyzika, jazyky... Ale v Ba podla mna chybaju vsetky kombinacie ucitelov.
Geografia ma slabu dotaciu, uz to nie je ako kedysj
I ze 2h tyzdenne, Biola trochu lepsie, ale max.2h tyzdenne na triedu. Ziadane su jazyky a mat, fyz, che.
Zasa ale ak si z BA, tak tam sú väčšinou pomerne veľké školy, kde sa dobre uplatníš aj s Bio-Geo. Ak ťa tieto oblasti bavia, neváhaj a prihlás sa, myslím, že na Prírodovedeckú fakultu UK. Teda ak chceš študovať v BA.
Učiteľstvo v aprobácii predmetov BIO - GEO.