Chcem si podať prihlášku na vysokú školu, ale veľmi sa bojím

8. nov 2024

Dobrý večer 🙂,
Ani neviem ako začať. Chcem si podať prihlášku na štúdium len sa strašne bojím. Nakoľko som staršia 35+- a moje školské časy boli strašne aj výsledky(teda hanbím sa za to). Maturitu mám ale nie je ukážková. Veľmi ma baví práca s deťmi. Chcela by som študovať vychovávateľstvo aj kolegyne ma podporujú že na to mám lebo vidia ako ma majú deti radi a ako sa im venujem. Ale je tu to ale. Bojím sa toho či má príjmu na výšku. Viem bola som sprostá až teraz som pochopila že študium je potrebné. Čo mám robiť? Poraďte mi. Myslíte že zoberú na taký odbor aj zo zlými známkami? Ja viem sú tam skúšky aj tých sa bojím ale skôr sa bojím tých vysvedčení 😢 hanbím sa sama pred sebou.

pribinak
8. nov 2024

Ale veď podstatne je urobiť prijimacky. Nikoho nezaujíma či si mala 1 alebo 3 Ny maturitnom vysvedčení

autor
8. nov 2024

@pribinak podľa mňa to dosť závaží 😐 a bojím sa toho že budú inak na mňa pozerať

vkatush
8. nov 2024

Absolútne nikto tvoje známky na strednej nebude riešiť, nebude sa ťa na to pýtať, bude im to ukradnuté. Ak spravíš prijímačky, si tam a tvoje známky na konci semestra (a práca počas semestra) sú to, na čo budú pozerať.
Nerieš iných, rieš seba, svoje štúdium, vedomosti, sebavedomie a to, že vek je naozaj len číslo. Poznám ľudí, čo si výšku robia aj v 50+. Nemáš sa za čo hanbiť, je skvelé vzdelávať sa a posúvať sa v živote.

Smelo do toho, držím palce 😊

pribinak
8. nov 2024

Mna sa na VS nikto nepýtal na známky na strednej či zakladke
Vieš čo? Keď máš takéto zmýšľanie tak radšej na tu vysku ani nechod

autor
8. nov 2024

@vkatush ďakujem za podporu teda to skúsim a veľká vďaka...občas možno stačí počuť podporu aj od cudzieho človeka ktorý má dobré a milé ❤️

autor
8. nov 2024

@pribinak občas človek rozmýšľa aj nad tým... Ale ďakujem za pochopenie

kacena4
8. nov 2024

nestresuj ja som na strednej mala na vysvecku 3ky a dnes dostudovavam 2 vysoku skolu externe a dokonca som dostala prospechove stipendiom. ak ta nieco bavi a chces to studovat chod do toho. dolezitejsie su prijimacky a tvoje schopnosti a odhodlanie ako znamky z pred 15 rokov

autor
8. nov 2024

@kacena4 ďakujem ❤️❤️❤️

dettilv
8. nov 2024

No na výšku ťa zoberú teraz už aj bez prijímačok možno, ale štúdium je náročný hlavne keď ešte pracuješ na tpp. A nemôžeš byť "bojko", to budeš mať mínus vo všetkom. Ale keď to myslíš vážne tak určite choď a držím palce

simona20201309
9. nov 2024

Keď sa bojíš podať prihlášku tak to ani nerob. Počas skúškového sa psychicky zrutis

margotka17
9. nov 2024

No neviem, či sa ti oplatí až tak stresovať. Veď o nič nejde. Daj si prihlášku a čakaj, buď ťa vezmú,alebo nie. Tvoje predošlé známky sú im ukradnuté. Máš maturitu a ideš ďalej, chces sa posunúť do predu, zvýšiť si kvalifikáciu a to je podstatné. Väčšie stresy budeš mať v skuskovom období, ale určite to zvládneš, aj keby to nemalo byť na prvú skúšku, ale na druhú. Uvidíš, ako sa ti bude dariť, možno si povieš, že Bc. ti stačí, alebo si povieš, idem ešte dalej. Choď do toho, nemáš čo stratiť, len získať. Držím palceky 👍

dskjhfdlkdjhl
9. nov 2024

A coho sa bojis? Nejako tomu nerozumiem. Tak najhorsie, co sa moze stat je, ze ta nezoberu. To nie je predsa zivotna tragedia. Navyse, teraz sa uz na mnohe VS robi nabor a nie vyber a VS uz koncia taki, co by kedysi ani maturitu nemali. Ci je to dobre, to je druha vec.

januska12323
9. nov 2024

Jedine kde sa známky píšu je prihláška inak ich nikto nikdy riešiť nebude. Myslíš, že všetci študenti mali jednotky?

taktotedanie
9. nov 2024

Nikto nebude na teba pozor uprimne nikto tie vysvedcenia pozerat nebude

taktotedanie
9. nov 2024

@januska12323 ja ano 😂 ale teda hlasila som sa na uplne iny typ vysokej skoly

dharmasanata
9. nov 2024

No tak ja som bola hrozný študent, chodila som za školu 😃 známky hrozne, matura viac šťastia ako rozumu no a na VŠ ma vzali bez problémov nikoho to nezaujímalo.

kaktusik007
9. nov 2024

autorka, stale mas o 10 rokov menej ako ja 🙂 ak sa bojis ze ci ta vezmu, tak nikomu nehovor ked si podas prihlasku - ak nevezmu, nik to nebude vediet, a ak vezmu, tak super, pochvalis sa ze si tam - ak sa tak rozhodnes.

Ja som bola ticho o tom ze studujem, nevedela som ako mi to pojde. Teraz uz s tym problem nemam, viem ze to davam s lahkostou.

a k tvojim znamkam -- ked som si podavala prihlasku, bola som presne 25 rokov od maturity... akoze pardon, co o mne tie znamky hovoria? ale ze absolutne velke NIC.

denkabemommy
9. nov 2024

Tak takto, tvoje maturitné vysvedčenie a vlastne všetky vidia len na prihláške, každá škola -fakulta má prihlášok v trojcifernom čísle, zamysli sa, kto si bude pamätať práve to tvoje? 😅 logicky absolútne nik, ďalšia vec je, že vyučujúci k tomu vlastne nemajú ani prístup 🤷🏼‍♀️ kto sa má teda na teba škaredo pozerať?

eitsirch
11. nov 2024

Ja som na druhej materskej v 35 rokoch začala študovať na SPU v NR. Eurofondy a projektový manažment. Prvý semester bol hardcore kým sa hlava rozhýbala ale potom to už išlo samo. Najväčší problém bol matika, ale tú som si nahradila inými predmetmi. Takže smelo do toho. Najprv som skončila len BC ale potom som si dorobila aj Ing. A nelutujem. 😀 len sa niekedy sama seba pýtam ako som to všetko stihla aj s dochádzaním 200 km.

kristin00062
22. nov 2024

@eitsirch Zdravím Vás, dnes som si pozerala študijné programy na univerzitách, lebo už dlhšiu dobu rozmýšľam že si dám prihlášku na VŠ. Som na MD a napadlo ma ako to s malým budem zvládať a či som doma neosprostela 😅 Zablúdila som na túto diskusiu úplnou náhodou, takže Váš komentár o tom ako ste to zvládli popri deťoch beriem ako znamenie z neba že sa na to mám dať 😂 Všetko sa dá ked sa chce. Máte môj obdiv ☺️