Chcem si doplniť vzdelanie

11. apr 2024

Ahojte, chcela by som sa o niečom poradiť. Začala som uvažovať o tom, že by som si doplnila nejaké vzdelanie, ale neviem vôbec, či sa bude niečo také dať, nejaké pomaturitné, alebo nadstavbové.
Mám 33 rokov, ukončenú obchodnú akadémiu. Maturovala som v roku 2010. Doteraz ľutujem výber strednej školy. Nechala som sa nahovoriť na OA. Chcela som ísť na hotelovú akadémiu a som na ňu ani prihlášku nedala, ani som to neskúšala. Vždy som chcela robiť v oblasti cestovného ruchu. A bavia ma veľmi cudzie jazyky.
Má zmysel sa do niečoho púšťať v mojom veku? A doplním, že som na RD s 1,5 ročným dieťaťom a druhé na ceste, takže popri MD a RD by som času na vzdelanie mala.

dennissa16
11. apr 2024

Veď máš super vek, smelo do toho

tanyan
11. apr 2024

Existujú rôzne súkromné školy, ktoré ponúkajú štúdium v rôznych odboroch. Aj niektoré štátne školy ponúkajú aj možnosť denného štúdia s tým, že si študent požiada napríklad o individuálny študijný plán a chodí vlastne len na konzultácie a skúšky.
Ja mám tiež OA (a neľutujem) a približne 10 rokov po maturite na OA som sa prihlásila na maturitný odbor na odbornej škole. Schválili mi individuálny študijný plán a dokonca aj zamestnávateľ ma podporil (podpísali sme dohodu a dostala som extra voľno na skúšky - nemusela som si čerpať dovolenku).
Treba sa rozhodnúť čo chceš študovať, osloviť konkrétnu školu a prediskutovať možnosti a podmienky.

buberova
11. apr 2024

A v oblasti cestovného ruchu ťa nezamestnajú s obchodnou? To je podľa mňa taká stredná že máš široký záber zamestnaní

tanyan
11. apr 2024

Ak sa chceš rozvíjať v oblasti znalosti cudzích jazykov, tak skôr zváž nejaké jazykové kurzy. Ja som na OA maturovala z AJ aj z NJ, naša OA mala všeobecne pomerne dobrú úroveň jazykového vzdelávania.

anketkarka
11. apr 2024

Cestovný ruch je široký pojem. Čo konkrétne? Čo by si chcela robiť po materskej pri dvoch deťoch v tejto oblasti? Podľa toho sa musíš orientovať čo si doplniť. Jazyky ovládaš aké? Na akej úrovni?