Chcem sa zlepšiť v nemčine. Pomôže mi čítanie kníh?

tenerifka
27. jún 2023

Moja nemcina je na strednej urovni(nemam ziadny diplom, ale studovala som ju 6 rokov+aktivne denne komunikujem). Ale nestaci mi to (mne osobne-chcem viac). Potrebujem najma zlepsit gramatiku-cleny, slovesne tvary….pomoze mi citanie knih?
Co by ste doporucili?
Zacat detskymi knihami?
Alebo sa pustit do “normalnych” knih so slovnikom v ruke?
Mate to odskusane?
Co sa tyka slovnej zasoby, s tym problem nie je, vsetko si hned zapamatam, takisto porozumiet rodenym Nemcom je malina.

j93375
27. jún 2023

.

mapypotkancek
27. jún 2023

@tenerifka knihy sú super, ja osobne preferujem nemecké noviny online a pozeranie nemecky hovorenych filmov/seriálov so zapnutými nemeckými titulkami. Mne tieto dve formy najviac vyhovujú

marianarem
27. jún 2023

@tenerifka Ja to mam odskusane na taliancine. Po tom, co sa mi podarilo preluskat prvu knihu (pre dospelych, klasicky roman), tak isla moja uroven rapidne hore.

hennyinnsbruck
27. jún 2023

Knihy ,filmy👍👍👍

cookie29
27. jún 2023

zalezi od toho, co chces zlepsovat a v com potrebujes. Niekedy je lepsie pozerat filmy ci pocuvat podcasty. Ak citat, tak detske knihy ani moc nie. Skus cervenu kniznicu 🙂 znie to zabavne, ale tieto romany typu Rosamund Pilcher sa daju citat, pretoze to nechce ziadne velke vykony a zaroven si zapatas urcite zvraty atd. A ked preluskas jednu knihu, mozes ist rapidne do inych zaujimavejsich kniziek 🙂

deedol
27. jún 2023

ano, pomoze, odporucam knihu pre dospelych (alebo YA) taku, ktoru si uz citala v slovencine alebo v inom jazyku, ktory ovladas vyborne. idealne viackrat. usetris si robotu so slovnikom, lebo uz si tie slova budes pamatat z toho predchadzajuceho citania. (radim ako ucitelka cudzich jazykov, konkretne AJ).

guiseppinka
27. jún 2023

Pozri si jazykovy mentoring. Tam mas super tipy na naucenie sa jazykov. Inak si dobra, ak rozumies nemcom v pohode😊 lebo tie ich dialekty... Inak ak chces gramatiku, tak gramaticke cvicenia odporucam...

masinka
27. jún 2023

Citanie knih je super, ja som 7 rokov na RD citala len nemecke knihy nech nepozabudam co som vedela a hned potom som si nasla pracu kde teraz komunikujem tak na 80 % po nemecky. Len taky moj tip - treba si vyberat nemeckych autorov, s prekladmi do nemciny je to rovnako ako s prekladmi do slovenciny, niektore su vyborne, ine su ako keby to prekladal google translator.

petronelag
27. jún 2023

@tenerifka Muž hovoril, že najlepšie si vylepšuje nemčinu, keď číta nemecké noviny alebo časopisy, tam sú aj také novopoužívané slová hlavne z ekonomiky.

tenerifka
autor
27. jún 2023

Noviny online citam pravidelne, ale to su rychlovky za pochodu.Potrebujem zlepsit len gramatiku, kedze denne konverzujem v nemcine, uz to mam v uchu.
Super napad je precitat prvu knihu taku, co uz mam precitanu v slovencine alebo spanielcine.
Baby vdaka, idem na to💪👍😊

marcellka32
27. jún 2023

A ja by som chcela vedieť po španielsky..

tenerifka
autor
27. jún 2023

@marcellka32 rok predtym, nez som sem prisla, tak som sa ucila doma ako samouk….naucila som sa asi 1% z toho, co som neskor vedela po prvych 3 mesiacoch v Spain. Treba sa vybrat do krajiny, stretavat sa s ludmi, konverzovat. Pre mla to bola malina, ale vela cudzincov, co tu ziju 30 rokov, nevedia nic.

hugigugin
27. jún 2023

@tenerifka
Aj knihy ti pomôžu, ale najviac mne hovorene slovo. Německé stanice.

hladamematku
27. jún 2023

@tenerifka urcite pomoze

lilianakraso12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz