Chcem sa stať policajtkou, konkrétne ma láka vyšetrovateľstvo ale to je teraz nepodstatné. Ide o to, že prijímačky sa budú podávať pravdepodobne v novembri ako minulý rok avšak nie som si istá, či sa budem vedieť dostatočne pripraviť a spraviť skúšky. Necítim sa ešte pripravená na to.
Uvažujem, či si dať externé štúdium "bezpečnostnoprávne služby vo verejnej správe" a zatiaľ pracovať, neskôr skúsiť skúšky do PZ a v prípade si zmeniť odbor na škole.
Neviem ako by som to mala riešiť aby mi vypadlo čo najmenej v prípade, že nespravím skúšky. Aby som sa už z časti mohla venovať tomu čo chcem robiť, o kus bližšie.. Čo by ste robili vy? Áno viem, mám sa učiť, trénovať atď. To je samozrejmosť ale chcem sa pripraviť i v prípade, že sa to nepodarí. Nechcem ďalšie mesiace, rok, roky premárniť bez toho aby som sa dostala aspoň o kúsok bližšie k cieľu.
Neviem na 100%, ale čo som si zisťovala keď som mala ja záujem, potrebuješ spraviť 8 ( či 10? Nepamätám ) mesačnú školu policajnú na ktorú sa vie dostať “kazdy” po maturite. Skúšky fyzické ( vieš nájsť na internete čo presne ), psychické ( zevraj sú ťažké ) a slovenský jazyk. Az potom sa ide na vysokú policajnú. Mýlim sa? Ak ano oprav ma. Nad týmito skúškami premýšľala a týchto sa bojíš ?
Aku mas strednu skolu? Pravo je idealna skola pre vysetrovatela, ale ver mi, ze ked vystudujes pravo a budes vysetrovatelka, velmi rychlo pochopis preco vacsina sikovnych vysetrovatelov odchadza zo zboru. Ak vystudujes APZ, moznosti bude malo, s pravnickou fakultou mas dvere otvorene. Drzim palce.
Da sa ísť na APZ rovno ako kadetka a dať si neskôr zameranie vyšetrovanie alebo ísť na strednú policajnú a nastúpiť do zboru a potom sa da spraviť vysetrovatelsky kurz na akadémii. Na verejnej sprave budeš ďaleko od vyšetrovania (študujem ju), aj keď aj ja som chcela byť vyšetrovateľka ale na ochranu osôb treba fyzické skúšky a to by som nedala. Ale ľahké to neni stat sa vysetrovatelkou.
Alebo mám si dať právo a pritom sa pripravovať do PZ? Bez vysokej školy APZ?