Chcem sa stať lekárkou

jolanaa7
27. máj 2021

Ahojte, som tu, pretože potrebujem pomôcť.
Chcem sa opýtať, na akú školu mám ísť ak chcem študovať medicínu?
Som len na základnej škole, no o chvíľu ma čaká vybrať školu. Mám ísť na normálnu strednú zdravotnú školu alebo na gympel ako ostatný hovoria?
Niekde som čítala, že keď sa chcem stať lekárkou/doktorkou tak sa mám vyučiť normálne najskôr zdravotnú sestru. Zaujíma ma váš názor a dúfam, že mi niekto odpovie na moje otázky.

Ďakujem pekne. 🙂

maruskahurnanska
27. máj 2021

@jolanaa7 urcite gymnazium

petulka2021
27. máj 2021

Určite stredná zdravotná škola

janka_266
27. máj 2021

@jolanaa7 gymnázium a potom výška, držím palce.

ofzuza
27. máj 2021

100% gympel. Zdravotky su slabe

jolanaa7
autor
27. máj 2021

@petulka2021 ďakujem, a na strednej zdravotníckej škole sú len vybrané odbory, nie ? Alebo sa tam už dá vybrať odbor, ktorému sa chcem venovať?

jolanaa7
autor
27. máj 2021

@maruskahurnanska a na gymnáziu sa učí normálne už niečo z medicíny alebo tam budeme mať len biológiu, chémiu a ostatné veci čo boli na základnej? Ďakujem pekne.

meluela
27. máj 2021

@jolanaa7 gymnazium a uc sa poriadne biologiu, chemiu a fyziku 🙂

simca06022011
27. máj 2021

gymnazium, bez kompromisov.

petulka2021
27. máj 2021

@jolanaa7 zdravotnícky asistent alebo praktická sestra teda - tieto odbory sa venujú čisto zdravotníckému povolaniu,je tam latinčina, anatómia, fyziológia, techníky oše, zdravie a klinika chorôb - choroby od všetkých systémov (dýchací atď.) preto si myslím, že zdravotná škola je dobrá predpríprava , lebo budeš v obraze už na medicíne, budeš poznať jednotlive úkony pri pacientoch na praxi sa toho dosť naučíš, o diagnózach a a hlavne úkony s pacientami. Môj názor 👻

komplikovana
27. máj 2021

Teoreticky sa na vysku vies dostat z oboch skol, zaklad je urobit prijimacky. Ak by si ukoncila zdravotnu, mozno by si potrebovala doucovanie naviac na chemiu a fyziku. Na gymnaziu sa zase neucis tie prakticke veci z osetrovania napriklad.

hettinka
27. máj 2021

@jolanaa7 kvalitne gymnázium

jolanaa7
autor
27. máj 2021

@komplikovana Ďakujem pekne za odpoveď. 🙂 Takže je lepší gympel?

jolanaa7
autor
27. máj 2021

@petulka2021 Takže je lepšia zdravotná škola, lebo ťa lepšie pripraví?

komplikovana
27. máj 2021

Rozhodnutie je na tebe. Ako som pisala, ak urobis prijimacky tak je jedno z ktorej skoly. Obe maju vyhody a nevyhody. Rozhodne je medicina tazka skola, treba za veeeeela ucit. Gymnazium ti da napriklad vyhodu, zmenit zameranie ak by si si rozmyslela, ze lekarkou nechces byt. Mas na to viac casu. Kdezto zdravotna, zameranie je uz iste. Vacsina lekarov co poznam boli na gymnaziu.

petulka2021
27. máj 2021

@jolanaa7 záleží od teba, vieš je to tvoje rozhodnutie. Nemôžeme rozhodovat my za teba.
Ja som ti povedala len svoj názor. Na vysokú školu na medicínu existujú skriptá, kto sa ich naučí , tak sa tam dostane. Ide len o to či chceš študovať a si pevne rozhodnutá pre medicínu. Z gympla nemáš nič, zo strednej školy máš vyštudovaný daný odbor, čiže máš jasnú prácu v danom odbore. Každá škola má plus aj mínus🙂

emmanovot
27. máj 2021

Osobne si myslím, že gympel ta lepšie pripraví na medicídu, ale je veľa ľudí, ktorí aj z iných skôr sa dodtali na medicínu... je to vždy o tom snažení sa a hlavne veľa učenia sa 🙂 držím palce

jolanaa7
autor
27. máj 2021

@komplikovana áno nad tým som tiež rozmýšľala. A z gympla sa dá ísť potom na hocijakú inú školu, keď si rozmyslím, že na lekárstvo ísť nechcem?

simca06022011
27. máj 2021

Ja si myslim, kedze mam teraz aktualne na LF dvoch ludi... ze zdravotna na lekara nemusi stacit. Mozno zalezi aj od konkretneho gymnazia. Lekar potrebuje ten zaklad a dobry, siroke spektrum vedomosti nacucnut. Latinske nazvy a vsetko sa uci aj na gymnaziu, ukony ju naucia aj pocas praxe. S praxou teda nemaju od nas ludia problem, ale naucit sa tie haldy uciva to je problem. Zo spoluziakov mam kopu lekarov tiez, ti su uz v praxi, a to ani vsetci neboli nejakí excelentní študenti na gymnaziu.
Pre mna zdravotna ZS je pre sestry, fyzioterapeutov a ostatny personal... dostane sa urcite snazivy clovek aj z tade na medicinu, ak urobi skusky a zvladne nasledne tie haldy uciva.

@jolanaa7 ano z gymnazia samozrejme dostanes vseobecne vzdelanie, mozes ist kamkolvek

komplikovana
27. máj 2021

@jolanaa7 ano. Gymnazium ma vseobecne zameranie, kde mas viac moznosti si vybrat aku vysoku skolu by si chcela studovat.

klip0
27. máj 2021

Urcite gymnazium, viacere kamaratky isli na medicínu, som rocnik kedy tieto kamosky tento rok koncia, alebo koncili vlani/budu o rok. Tie co isli zo zdravotnej tak okrem jednej ani nespravili prijimacky, ostali potom rok doma po strednej a doucovali sa biologiu, chémiu a fyziku.
Ono ano, dostanes na zdravotke zaklad nejakej latinčiny a lekarstva vseobecne ale na to sa ta nikto na prijimackach nebude pýtať, dostanes tam otazky z biologie, chemie a fyziky, ktore sa ucia hlavne na gymnaziu. Aj to z týchto predmetov budes musiet aj navolit seminare aby to bolo dostatočne.
Plus to samozrejme musi byt kvalitna skola
A nevravim o tom, ze ak si to za tie roky rozmyslis, pri gymnaziu mas otvorene dvere akemukolvek odboru, kdezto po zdravotnickej skole nie

jolanaa7
autor
27. máj 2021

@klip0 dobre, ďakujem pekne za odpoveď. ;)

niikoletka
27. máj 2021

@petulka2021 máš dosť zlý názor zdravotná nesplna ani polovičné nároky na prijimacky

adamadent
27. máj 2021

Gymnázium. Na medicínu ak sa dostaneš potrebuješ mat perfektne zvládnutu biológiu, chémiu a fyziku a to sa na zdravotnej škole neuci v takom rozsahu ako na gym

niikoletka
27. máj 2021

Treba ísť na gymnázium a zamerať sa na biológiu chémiu a fyziku. Zdravotka nestačí absolútne. Okrem toho si mladá názor ešte môžeš zmeniť keď prídeš na to ze ti napríklad chémia nejde alebo ta nebaví memorovanie niektorých veci z biologie

elisaelisaday
27. máj 2021

@jolanaa7 Ahoj! Ja som medicinu zvladla aj po strednej zdravotnickej skole. Mala som vyhodu, co sa tyka latinciny, zakladov anatomie a hlavne praxe pri lozku pacienta. Ale chemiu a biologiu som sa musela doucovat viac ako rok, aby ma prijali (od 3. rocnika na strednej). Rovnako skuska z chemie, biochemie a biofyziky bola pre mna narocnejsia ako pre gymnazistov. Da sa to aj so SZS, ale gymnazium je dobra volba 🙂

patus_2
27. máj 2021

@jolanaa7 určite gymnázium, robila som prijímačky na LF, su tam otázky z celej gzmnazialnej biológie, nie iba z biológie človeka. Taktiež chémia je tam náročná, najmä tie príklady. Takže gymnázium a bio a chem určite studuj aj nad rámec výučby 😊

sisa_s
27. máj 2021

@elisaelisaday ahoj, prepac, ze tu sa miesam, ale ak si lekarka, nechces sa pridat do skupiny Zdravotnici na MK a radit ostatnym? 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz