Chcem sa naučiť po anglicky

xadriana
9. okt 2023

Ahojte , poprosím poradiť . Chcem sa naučiť po anglicky. Som úplný začiatočník. Čo by ste mi doporučili ako začať. Nechcem chodiť na kurzy, musela by som dochádzať a nemám na to čas . Čo pomohlo vám ? Ďakujem za rady a skúsenosti.

tosomja
9. okt 2023

@xadriana aj ja chcem. Stiahla som si aj Duolingo ale neoslovilo ma to.

tilly
9. okt 2023

ja mám kamarátku, ktorá ma učí online a v čase, keď nám to obom vyhovuje. Je to vyštudovaná jazykárka. Učí angličtinu, nemčinu a španielčinu. Ja som po anglicky celkom vedela, ale ona ma posunula na iný level. Môjho syna učí všetky tri jazyky. Keď chceš, napíš mi správu, pošlem ti na ňu číslo.

kornelies
9. okt 2023

@xadriana Daj si online kurz, sama to nedas. Mam dlhorocne skusenosti, ze samoukovia prehodnotili svoj pristup a radsej zacali s hodinami.

doriiis
9. okt 2023

Kurzy sú vyhodené peniaze... rozprávať,rozprávať,rozprávať.Citat anglické knihy,filmy,serialy v anglictine

tilly
9. okt 2023

@doriiis keď nemáš ani základy, kurz alebo učiteľa pomôže. Ak nevieš ani ceknúť, filmy nepomôžu, na to už potrebuješ základy

kornelies
9. okt 2023

@doriiis Absolutne nesuhlasim. S kym sa bude rozpravat? Sama so sebou? Ako sa nauci citat? Mna ucili anglictinu Americania, rovno mysliet v jazyku. Zila som v USA, absolvovala univerzitu v anglictine, urobila statnicu na SK, ale bez ucitela si to neviem predstavit. Vela gramatickych veci musi vysvetlit Slovak popripade Cech. Ako pochopi predpritomny cas prip.predminuly?