Myslím si, že na jazyky nemám talent :/ No veľmi túžim vedieť anglicky, už som to par krát skúšala, chodila som osobne na angličtinu 2x do týždňa od úplných začiatkov, potom som prestala, v podstate pamätám si fakt len tie základy. Potom som sa chvíľku učila online s lektorkou ale opäť som to vzdala.. veľmi ma to mrzí. V škole som angličtinu nemala žiaľ.
Je tu nejaká mamina, ktorá sa popri dieťati naučila ako tak anglicky? Ako? Akým spôsobom? Poprípade ak mate skúsenosti ako na to, čo je najefektívnejšie, dajte mi typ. Chcela by som to skúsiť možno aj sama doma, i keď som typ, ktorý je v takýchto veciach radšej niekym vedení, no zase je tu problém, finančná stránka, keďže som na rodičovskej.
Skus na Facebooku skupinu učíme sa učiť sa cudzie jazyky. Je tam veľmi veľa dobrých rád.
📌
Na youtube mas videi na ucenie do aleluja - takze staci internet. Videla som dobru radu a suhlasim s nou:
1. nauc sa hned ako prve "pocut"
2. nauc sa pocute slova zachytit v reci native speakrov
3. skus sama rozpravat
Pocuvaj napr. film v anglictine, aby ti vosiel jazyk, jeho zvuky do ucha. Moze mat pri tom titulky. Napr. youglish je stranka, alebo aj translate.google kde si mozes pustit zvuk slova - ako sa vyslovuje. Kazdy den sa nauc napr. 10 sloviciek. A 2-3 vety z tej zakladnej konverzacnej anglictiny. Vuber si oblast z ktorej sa chces ucit vety - napriklad o detoch si studuj, alebo o obchode, nakupovani... Nech ti do usi vojdu slova, vety. To ze sa takto za mesiac, dva dohovoris o zakladnych veciach ta uplne povzbudi. Aj ak to nebude vzdy na 100% gramaticky spravne zatial, to je jedno... Gramatiku ries az ako uplne uplne poslednu.
Ahoj, ja si pustam pri upratovani a zahradniceni na Spotify - Anglicku gramatiku. Su tam slovicka najskor povedia po cesky a potom po anglicky a aj vety.
Nájdi si určite lektora. Skús doucma, italki, preply, a výber si podľa ceny. Vypni slovenské rádio a telku a počúvaj angličtinu. Na začiatok stačia aj detské pesničky a rozprávky spolu s detmi. Potom Podcasty, videa, filmy podľa toho čo ta baví. A postupne môžeš pridať čítanie a písanie. Každý deň aspoň kúsok. Treba mat plán.. trebárs čo chceš stihnúť za mesiac. A neísť spat kým sa aspoň 15 minút tej angličtine nepovenujes.