Ahojte idem si pre radu, mam ukoncenu strednu skolu s maturitou,este v toku 2004. Je mozne si popri zamestnani urobit nejaku skolu aby som do buducna mohla pracovat ako ucitelka v materakej skole? Dakujem za kazdu radu.
@mo215 tak ja sa nejdem s nikým hádať, aké vzdelanie potrebuješ 🙂 ako príklad uvádzam absolútne čerstvý inzerát na učiteľku v MŠ.... je tam požiadavka len SŠ. nie je definovaná. netuším, možno sa pomýlili, neviem... ja mám pedagogiku a vysokú, ja neriešim, ale zaujala ma tvoja otázka a spomenula som si na inzerát, ktorý som dnes videla. nech sa páči:
https://www.profesia.sk/praca/materska-skola-ne...
@panelacikova môže byť... Avšak len dočasne. Popri práci v škôlke si bude musieť vzdelanie doplniť.
@11mirka22 je to možné, neviem. na mňa to len "vyskočilo" 😀 ako uvádzam, neriešim, mám vyššie vzdelanie. len som si spomenula pri tejto téme, že som práve dnes takýto inzerát videla 🙂
@panelacikova je to možné, ale ak sa nemýlim, do dvoch rokov musí začať študovať predškolskú pedagogiku, či už pomaturitné štúdium, alebo VŠ, inak ju prepustia. A v tom inzeráte máš nižšie - ukončené adaptačné vzdelávanie, takže to už musí byť učiteľka nielen s ukončeným štúdiom predškolskej pedagogiky, ale taká, ktorá má už aj adaptačné za sebou, skrátka, ktorú nebude treba zaúčať. Takže akákoľvek stredná škola určite stačiť nebude.
@elizabet173 je možné, že sa pomýlili pri zadávaní inzerátu, stáva sa... alebo že ho proste nedotiahli do konca...
@mo215 v Trebisove mate blizsie je na pedagogickej skole pomaturitne studium predskolskej a elementarnej pedagogiky
@panelacikova alebo vezmu aj bez vzdelania len s podmienkou, že nastúpi do školy aj, keď tu už je adaptacne
@panelacikova Je tam ale uvedené- Ďalšie požiadavky
ukončené adaptačné vzdelávanie . Teda adaptačné vzdelávanie si robíš v MŠ , takže rátajú s tým že uchádzač o zamestnanie má prax v MŠ .
@mo215 Áno , je možné si dorobiť 2 ročné pomaturitné nadstavbové externé štúdium popri zamestnaní . V MŠ môžeš začať pracovať aj bez školy , zákony sú také že školu musíš začať do dvoch rokov od nástupu do zamestnania , a dokončiť ju musíš do štyroch rokov .
@cokololadka ja som sa informovala u nás v meste v škôlke a tam mi riaditeľka povedala, že musím do dvoch rokov od nastúpu do prace zistia vzdelanie čiže do úvahy prichádza len pomaturitné štúdium ktoré trvá dva roky. Neviem odkiaľ máš ty tuto informáciu že do 4rokov a nakoľko je pravdivá... @mo215 dá sa prihlásiť ešte stále na pomaturitné štúdium ale zoberú tá už len vtedy, ak im niekto nenanstupi resp tvoju žiadosť budú akceptovať len v prípade malého počtu prihlásených
@lusy1507 My sme sa to tak učili v škole . Tiež som si robila externe 2 roky . Kolegyňa mala tiež podmienku že do dvoch rokov nastúpi na školu a do štyroch rokov ju musí dokončiť . Ale je možné že sa už niečo zmenilo .
@cokololadka to bolo asi davno či? Pripadne nešlo len o atestácie? Ono by to totiž znamenalo, že mozem ísť na vysokú školu a popri tom pracovať v MS bez kvalifikácie, lebo do 4rokov dosiahnem vzdelanie 1.stupňa VS. Len nikde v zákone to nemozem nájsť... na druhu stranu, prečo by mi riaditeľka povedala, že ak nastúpim na VS nemôže má prijať do zamestnania...? Ja som veľmi chcela VS, no ak chcem pracovať už teraz v MS musím ísť na pomaturitné štúdium 2roky a až potom na VS 4roky minimálne čiže bohužiaľ už dosť v mojom veku 🤣
@luccija predprimárna pedagogika čiže ucitelka v MS v Nitre. Tak tomu naozaj už nerozumiem prečo má nezoberie ak nastúpim na VS. Tvrdí mi, že do dvoch rokov od nástupu do MS musím dosiahnuť vzdelanie cim má núti ísť na strednú školu. Teraz som bez pedagogického vzdelania ale rok som pracoval v MS ako dobrovoľný pedagogicky pracovník, rada by som pokračovala ale popri VS a samozrejme na TPP. Ale mám taký pocit, že to bude kvôli platu, ktorý by mi prinálezil pri VS... hrozne
@mo215 dá sa spraviť maturita externe z elementárnej pedagogiky.