Chcem byť učiteľka a okolie ma demotivuje

4. aug 2024

Ahojte mamičky, potrebujem sa asi len vyrozprávať.
Tento rok som skončila strednú školu a začínam VŠ elementárna a predškolská pedagogika externe (pritom začínam od septembra ako učiteľka v škôlke)
Neskôr si možno spravím aj Mgr primárna pedagogika aby som mohla učiť na ZŠ prvý stupeň.
Demotivuje ma okolie, ktoré neustále hlása ako je tento odbor, resp. toto povolanie riešenie pre osoby, ktorím sa nechce veľa učiť ale zároveň chcú mať titul. Plus pre mamičky, ktoré potrebujú dobrý pracovný čas.
Viem, že platovo je toto povolanie ohodnotené veľmi biedne, ale prekvapuje ma, že aj spoločensky je zhadzované. Celkom ma sklamal pohľad, s ktorým sa stretávam. Sama o sebe viem, že učiteľ ako taký vie mať vplyv na dieťa, či už dobrý alebo zlý a nie je to len stráženie detí, kým rodičia pracujú.

viestta
4. aug 2024

netrap sa poznamkami pripeceneho okolia, prajem ti aby si sa v tej praci nasla a bola dobrou ucitelkou. Vsetkym neprajnikom potom ukazes, co v tebe je.

lonely66
4. aug 2024

ja osobne obdivujem učiteľky v MŠ. ja učím II.stupeň. deti v MŠ by som asi vyzabíjala 😀 😀 nie, jednoducho nemám k nim vzťah. to musí byť taký mamičkovský typ, ktorého baví spievať, tancovať, nacvičovať neustále nejaké programy, učiť tie deti to, čo zanedbajú rodičia, atď... akože fakt, podľa mňa je táto práca úžasná a, naopak, nedocenená. ak si presvedčená, že ťa bude baviť a si ten mamičkovský typ, kašli na okolie a choď si za svojimi cieľmi. ja si tiež dorábam vzdelanie pre seba a tiež sa ma poniektorí pýtali, či sa mi to chce "na staré kolená". no chce, lebo viem, že daný predmet ma baví a viem, že ho chcem učiť, tak som sa na to dala. držím ti palce.

danieli
4. aug 2024

Neviem v akych kruhoch sa pohybujes, mozno si z rodiny kde je samy mudr a judr a potom by som mozno trosku rozumela, ale za mna som uprimne vdacna kazdej sikovnej pani ucitelke, ktora sa venovala mojim detom a posunula ich niekam dalej, nie je to praca je to povolanie, ktore ta vie vcucnut, nie vsade je ucitel oceneny, ci podporovany, nase decka maju to stastie, ze sa s ich ucitelmi respektujeme a vseobecne mame dobre vztahy a ten dobry vplyv, ktory to ma na deti je citit, tak velmi drzim palce v tejto krasnej aj narocnej praci

jazula
4. aug 2024

V MŠ, kam chodí dcérka, sú aj dve učiteľky, ktoré pedagogiku zatiaľ študujú. Dcérka 3r ich má veľmi rada a podľa mňa ju aj naozaj veľa naučili za ten rok.
Zároveň mám známu, ktorá učí v MŠ už roky a určite to nie je o babysittingu, vyslovene je hrdá na to, keď si niektorý drobček zapamätá veci (aj dlhodobo), ktoré rozoberali…
Z môjho pohľadu rodiča je to povolanie nedocenené, lebo ja by som na toľko detí nervy fakt nemala 🙈 a ešte ich aj denne posúvajú ďalej. Plus nároky a sebavedomie niektorých rodičov…nemajú to baby jednoduché.
Držím palce v práci aj v škole 🙂.

reanda
4. aug 2024

jaaaaj, keby som mala robit len to, za co dostanem uznanie.. to by som asi robila len to, co nechcem 😀 .. rob svoju pracu z presvedcenia a uznanie si daj sama.. ono sa to urcite casom prejavi aj navonok, zas ludia vedia uznat, ked je niekto v niecom dobry.. aj ked nie vsetci, ale najdu sa aj taki.. ak budes cakat, az aj hlupaci pochopia, aky ma tvoja praca zmysel, tak to sa asi nedockas

svetlonos
4. aug 2024

To máš okolo seba riadnych kretenov teda. Náš malý chodi do skolky rad a ma tam jednu vychvavatelku, ktorú zbožňuje. Teraz cez prázdniny ju zapája do svojich hier. Okrem nej má ešte ucitelku, ked bola chorá, normallne plakal ze do skolky nejde, lebo ona t nie je tiež a chyba mu. Sú tam všetky veľmi zlaté. Je to krásne ale aj náročné povolanie. Dokaues veľmi pôsobiť na deti a je nádherné, keď rodicia vedia, že deťúrence je vďaka pani učiteľka v skolke dobre.
A mnohokrát potrebuješ zlatú trpezlivosť.
Nepočúvajú okolie. Ja som všetkým pani učiteľka i vychovávateľka nesmierne vďačná za ich prácu a láskavosť. U nás sú 4 skupiny v skolke, vonku dávajú pozor všetky. A na koniec i začiatok roka od nás každá dostane kvet.
Držím ti palce a prajem veľa úspechov v tomto krásnom a povolani ❤️

labocca
4. aug 2024

Silno drzim palce! Chod za tym co Ta bavi k comu mas vztah .... . Ja som specialny pedagog,davno som uz studovala na UK, uz vtedy mali niektori ludia hlupe reci na co mi bude taka skola...aj jedna znama/samozrejme po par rokoch prisla za mnou s vnuckou ci jej pomozem... Ja svoju pracu zboznujem, vzdy som chcela pracovat s detmi a pomahat im. Je to praca narocna ...je to take poslanie🙂. Pracujem aj na ciastocny uvazok v jednej MS a naozaj klobuk dole pred pani ucitelkami...... Tato praca vyzaduje velku davku trpezlivosti. Mnohi ludia by si ju mohli ist aspon na mesiac vyskusat - ver tomu ,ze by zutekali,nevydrzali by. A ano ludia su vselijaki. ...ale to si nevsimaj. Chod za svojim cielom..drzim palce!🙂

thirstymonk
4. aug 2024

Aj ja som chcel byť učiteľ, ale fyziky a chémie na strednej, resp. na gymnaziu. Dotiahol som to až do druhého ročníka svätej katolickej univerzity :D

pohodacka03
4. aug 2024

Ak ta to bavi nebud vobec demotivovana! Moji dvaja skolkari zboznuju pani ucitelky v skolke ♥️. Starsia sa kazdy den pytala doma aky je den, aby v skolke potesila pani ucitelky, ze ona to vie 💪😃. Je mesiac doma a ona chce ist uz do skolky zase. Mladsi zase ze mu chybaju kamaratky pani ucitelky. Vela sa pri nich naucili. Rob a studuj co ta bavi 😉

fajnova
4. aug 2024

Ja som pedagogický zamestnanec a môžem ti to len odporúčať, ja som v školstve veľmi spokojná. Nedaj sa znechutiť. Z tvojich slov sa dá vycítiť, že budeš dobrá pančelka, tak smelo do toho. Uvidíš, že neolutujes. Potom ti zas budú závidieť prázdniny a krátku pracovnú dobu, furt dačo, ľuďom nevyhovies 😛

tana85
5. aug 2024

ak je ucitelka kvalitna, tak aka je jej skutocna motivacia je druhorada. neviem ci je pedagogika taka brnkacka, mne aj psychologia prisla vcelku jednoducha, ale vyberala som to, co ma zaujimalo. ak ta to pritahuje a je to pre teba volba skutocneho zaujmu, tak si za tym chod. kazdy sa rozhodujeme za seba, oni svoje rozhodnutia urobili, teraz je rad na tebe. drzim palce, dobrych ucitelov je ako safranu

i_vu_li_cek
15. aug 2024

Že sa im nechce veľa učiť a chcú mať titul? No ak do tohto štúdia naozaj chodia takto nastavení ľudia, veľmi rýchlo zistia, ako sa mýlili. Štúdium predškolskej pedagogiky je ťažké, je tam veľa psychológie, biológie, slovenčiny dokonca aj matiky. Okrem toho sú skúšky aj z predmetov ako je hudobná a výtvarná výchova. Toto štúdium sa nedá zvládnuť s prstom v nose ani z ďaleka. Ignoruj sprosté poznámky, ty sama najlepšie vieš, kam ťa to ťahá a na čo si vhodná.