Dobrý deň, prosím poraďte ak máte s týmto už skúsenosť. Mám ukončenú strednú školu s maturitou (kuchár/čašník) ale bol to najhorší výber oboru aký som si mohla zvoliť. Nebaví ma to a nechcem pracovať v tomto obore. Chcela by som študovať psychológiu. Len neviem ako začať. Aké školy sú na to potrebné. Určite je potrebná vysoká škola len zoberú ma ak mám strednú školu ktorá s oborom psychológie nemá nič spoločné?
Chápem že niektorí ľudia nevedia od detstva čo chcú v živote robiť. Ale vybrať si to najhoršie namiesto niečoho co by ma bavilo aspoň trošku to je umenie... Nedá sa ísť znovu na ďalšiu strednú?
@tina0202 nie kazdy to co vystuduje aj realne v zivote robi
@tina0202 Dá sa. Robia sa prijímačky.
@hiro vtedy som skôr rozmýšľala ako sa najjednoduchšie uplatniť. Na základnej škole sme bohužiaľ nemali nikoho kto by nám s týmto poradil. A nie každý vie ešte v tom veku čo by chcel robiť. Ja sama som to zistila až po niekoľkých rokoch od strednej. Ja som si tu prišla len pre radu a ak by som musela znovu ísť na strednú tak pôjdem.🤷🏽♀️
Ahoj, pozri si fakulty, ktorá čo vyžaduje a na to sa priprav. Nikde ale nezáleží na typu SŠ. Max na TRUNI za to dávajú viac bodov ak si na gympli, ale inak je len dôležité mať tú maturitu.
@tina0202 ano zoberu