ChatGPT a seminárka

7. apr 2024

Ahojte, mala by som takú otázku. Píšem seminárku a pomáhala som si aj chatomgtp. Ide o to, že keď som už naozaj nevedela čo napísať…konkrétne som sa ho pýtala či vidí napríklad nejaké symboly v niečom atď. Nenapísal mi celé texty. Dokonca táto seminárka je skôr taká,že ide o tvoje subjektívne pohľady na danú problematiku. Čiže nie je to taká seminárka, kde je všetko odcitované z nejakej literatúry. Pomáhala som si aj tým, nech mi napríklad ukáže, ako by to napísal nejaké vety, alebo akoby niečo napríklad zhrnul. Jednoducho bola to taká moja konverzácia s ním. Všetko,čo mi chatgtp napísal, som sa tým len inšpirovala a keď sa mi aj nejaké myšlienky páčili tak som sa ich snažila všetky preštylizovať. Neurobila by som takú hlúposť,že by som skopírovala všetko na prvú šupu a vložila to do práce. No aj tak sa celkom bojim,že čo ak to profesor nejako zistí🙁 Ako to by to zistil?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
diewcatqoo
7. apr 2024

Nezisti. Ehm, ja som si raz zo zufalstva vymyslela aj zdroje v seminarke. Nikto to nikdy nezistil. Tymto, samozrejme, nechcem na nic navadzat.

kacena4
7. apr 2024

nezisti ale po pravde moj nazor ze je to ubohe studovat a pozit AI najma ak to ma byt tvoj nahlad na danu temu, vypoveda to o cloveku a to ze sa bojis je prirodzene kazdy kto podvadza sa boji

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. apr 2024

@diewcatqoo ja som si našťastie žiadne zdroje nevymýšľala😅

guiseppinka
7. apr 2024

Pokial to nie je bakalarka alebo diplomovka, tak je to v pohode... aspon u nas boli seminarky pre nas ako podklady na skusku... a na zaciatku sme ich ozaj robili tak, ze sa odpisovali cele odseky. Kym sme sa nenaucili parafrazovat

ninusa221
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fido69
7. apr 2024

1.) Je to "GPT" a nie "GTP" 😉
2.) Na opisovanie z chatu GPT pozor, pretože AI spája rôzne data (fakty v pamäti) a môže ti z práce vyjsť v lepšom prípade plagiát. V tom horšom úplná blbosť.
3.) Pretože GPT zatiaľ nemá fantáziu, ale algoritmy, tak je možné prace vytvorené GPT identifikovať. Seminárku ti, ale nikto komplikovane kontrolovať nebude 😉

indiankaindi
7. apr 2024

Ak si pozorne preštuduješ smernicu tvojej školy, pravdepodobne v nej nájdeš informácie, ako pracovať s AI a ako ju citovať. Čiže nielen, že môžeš použiť priamo veci odtiaľ, ale všetky vysoké školy a univerzity už majú prepracované smernice, kde vedú študentov ako uvádzať AI ako zdroj, plus v niektorých je dokonca uvedené, že je to vítané...... Nehovoriac o tom, že AI ti nevytvorí dvakrát rovnaký text, čiže žiadny plagiát nehrozí.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz