ahojte,
o mesiac ma cakaju statnice z Bc. prava, ale nijak ma to nenaplna, nebavi ma to, neviem a nechcem si predstavit buducnost v advokatskej kancelarii ani u notara a pod a velmi rychlo som stratila iluzie o tom ako to s pravom na svk funguje /takto to dopada, ked date este mlademu cloveku, co nevie pomaly ako sa veci maju a co vlastne by chcel robit, na vyber, aby si zvolil buduce povolanie...well done/. mam iba gymnazium,cize vysoka bola nutnost.... vyber odboru bol uz len chybny...alebo iba konkretnej fakulty... nechcem zatratit dalsie roky na prave, ale ani aby tie 3 roky boli zbytocne... preto by som sa chcela spytat, ci mate niekto skusenosti vlastne, viete o tom nieco viac alebo poznate niekoho, kto by chcel Mgr studovat na inej skole s Bc s pravom? ake odbory by boli vhodne ? vsade pisu pri podmienkach na prijatie vystudovanie bc v tom a tom odbore alebo jemu podobnom, ale nikde nie su podobne odbory a mam dojem, ze pravo nema ziadny odbor podobny ... popripade pracu, kde sa da dostat aj bez znamosti s pravom?
dakujem pekne
Ked nechces robit v advokacii alebo u notara, co tak v nejakej firme, napr posudzovat zmluvy? Tam sa malokedy potom stretnes na sude v nejakom spore. Po ukoncenom bc na prave tazko najdes nieco ine, ked nechces zacat od nuly.
S právom môžeš robiť aj v banke napr. na Compliance, vymáhaní alebo audite.
Bc. z práva je v podstate na nič, keďže podstatný je práve ukončený II. stupeň. Kombo s iným odborom je veľmi obmedzené.
Ja som po bc šla do UK a spravila si niečo úplne iné. 😀 Zisťovala som a mali by mi uznať Mgr.. no dá sa aj čisto právny odbor v UK a to by si bola LLM... no to je zas iný titul..Môžeš robiť hoc akú administratívu... A kašľať na školu. 😶 Možno si spraviť kurz, ktorý ti k tomu pomôže.. hospodárska korešpondencia, ovládať dobre MO, mať v rukáve nejaký jazyk na komunikatívnej úrovni...a hlavne chcieť robiť. 😀 Dá sa pracovať kade tade aj bez školy..
S právom môžeš robiť hocičo, nie len v advokácii. Môžeš robiť napríklad v štátnej správe legislativu, v hocijakej firme korporatneho právnika ....
@konko15 poznam cloveka co mal podobny problem..pravo dokoncil a subezne s tym zacal od prveho rocnika externe ekonomiu...teraz je takpovediac za vodou, ale to je ina story...v kazdom pripade pravo je velmi specificke a nemas velmi kde inde nadviazat...ked tak este dostudovat a skusit stastie na policii...s pravom by si mohla byt vysetrovatelka napr. ...
@konko15
Pekny den,
Uz to, ze viete, co nechcete a hladate cestu ako dalej je vyborne.
Skusenosti zo skoly mozete vyuzit v mnohych zamestnaniach. Klucove je, aby ste vedeli co chcete robit.
Pracujem s maminkami, studentmi aj s ludmi, co hladaju svoje uplatnenie v podnikani. Ak by ste mali zaujem o poradenstvo pokojne mi napiste: dia.cekmeova@gmail.com
@konko15
Vo vseobecnosti to nefunguje tak, ze si spravis prve tri roky nieco ine a pokracujes nieco ine. Ak chces novu skolu budes musiet zacat od zaciatku...
Vo svojom obore mozes robit pravnu asistentku (rozhodne najditelne aj bez znamosti), no ked nechces robit v advokatskej kancelarii ani u notara tak to asi nebude praca pre teba. Dnes ale uz kopec ludi robi aj vec mimo obor.
V tvojom pripade ale najskor zisti co ta bude bavit a az potom hladaj moznosti na vzdelavanie sa v danej oblasti.