Ahojte, onedlho ma čaká písanie bakalárskej práce a s tým prichádzajú aj isté pochybnosti. Písanie prác nie je moja obľubená činnosť, avšak keď sa do toho pustím, výsledok stojí zato. Takisto mi nerobí problém pracovanie so zdrojmi vždy ich uvádzam, či už doslovne citujem alebo parafrazujem. Občas mám pochybnosti pri parafrazovaní, keďže viem, že akékoľvek prevzatie myšlienky a aj napriek tomu, že veta vyzerá úplne inak ale podstata je zachovaná, treba to označiť. Keďze študujem právo, odbor pri ktorom je vyššia zhoda akceptovateľná a to oprávnene, stále mám pochybnosti o tom, ako záverečná práca bude vyzerať. Práca je založená výlučne na teoretickej časti, kde vzhľadom na tému neprídem zjednodušene s ničím novým (píšem, to čo je v zákone upravené). Práve preto sa obávam, aby moja práca nedopadla ako kompilát s minimálnym prínosom z mojej strany.
Ak máte nejaké rady ráda si ich prečítam.
Vopred ďakujem.
Pomôž si aj s umelou inteligenciou 🙂 nie je to hriech ak to neurobí za teba ale využiješ ju ako pomocníka na citovanie a podobne veci čo potrebuješ.
@lucia23529 a to sa ako dá?
@natalka622 v tvojom prípade by ani zhoda 30% nemala byť problém. Ale ak niečo budeš citovať alebo parafrázovať, skús to rozvinúť vlastnými slovami. Výrazne si pomôžeš.
@lucia23529 Práve bibliografické odkazy sú zatiaľ slabou stránkou umelej inteligencie, mimoriadne často si ich jednoducho vymyslí.
@lucia23529 myslim, ze sa uz do cestneho vyhlasenia dostala aj formulka, ze bola praca vypracovana bez pomoci AI.. takze toto by som neradila, teda za predpokladu, ze student/-ka je poctiva...
Preber to so skolitelom.