CAE certifikát z angličtiny C1 - podmienky

7. máj 2022

Ahojte, začala som študovať externe na VŠ angličtinu, ale popri zamestnaní sa tomu vôbec nestíham venovať toľko ako by si to vyžadovalo, a úprimne ani nemám chuť stráviť najbližších 7 rokov každú sobotu v škole, jednoducho mám pocit že vo svojom veku už mám iné priority ako školu ... jednu VŠ už mám, a túto školu som si začala robiť so zámerom, že by som sa v budúcnosti mohla zamestnať ako lektorka v jazykovej škole, poprípade by som si popri súčasnej práci mohla privyrábať doučovaním angličtiny.
Dozvedela som sa však, že na toto čo by som chcela v budúcnosti robiť by mi stačil "len" certifikát CAE C1, chcem sa teda opýtať, tie čo to máte, dá sa to zvládnuť ? Osobne sa cítim skôr na úroveň B2, ale na univerzite máme úroveň C1 a zvládam to. Čo všetko je súčasťou skúšania ? Je potrebné učiť sa aj teóriu ? Ako dlho od podania prihlášky trvá ten proces, kým získam certifikát ? Je možné chodiť aj na nejaké "doučovania" ? Zaujíma ma proste všetko. :D Ďakujem všetkým za rady.

grace55
7. máj 2022

Na CAE môžeš absolvovať prípravné kurzy, majú roznu dĺžku aj intenzitu. Môžeš absolvovať aj mock test, kde si to nanecisto vyskúšas. Teóriu potrebuješ v zmysle gramatiky a podobne. Na nete nájdeš veľa prípravných zdrojov, simulacii, videí...

miriam_s
7. máj 2022

https://www.cambridgeenglish.org/exams-and-test...
Tu nájdeš čo je obsah testu, môžeš chodiť na prípravu alebo sa učiť sama doma, internet je plný cae testov, na ytb je množstvo listeningov.... Teória ako taká nie je súčasť testu ale musíš ju vedieť ak chceš urobiť ten test... Aj pri speakingu - musíš používať C1 slovnú zásobu, nie B2, nie je to že "veď to nejako obkecam..."