Ahojte žienky.
Dala som sa na štúdium účtovníctva na VŠE na NADVEZUJÚCE, teraz začínam . Strednú mám gymnázium a skončeného mám bakalára v obore managementu. Účto sme mali len tak okrajovo takže nič do hĺbky cca 3kurzy za celé Bc. štúdium. Od minulého roka som si našla prácu TV jednej malej účtovnej firme takže teraz je to 1rok a 5mesiacov čo tam pracujem. Robím doklady, DPH a priebežné inventarizácie, za sebou mám stále hlavnú účtovníčku u ktorej pracujem takže sa nemám problém čokoľvek opýtať.
Chcela by som sa opýtať či si myslíte, že s mojimi vedomosťami je možné aby som zvládla náročnosť VŠE poprípade či nemáte vy skúsenosti s odborom na magistrovi a aké je to náročné.
Poprípade kedy si myslíte, že budem schopná samostatne účtovať?
Ďakujem za každú odpoveď 🙂
@marseillefan VŠE je Vysoká škola ekonomická v Prahe. Ďakujem za podporu 🙂 ja dúfam že áno.
@stelinocka28 ako som pochopila učtuješ 1rok a 5 mesiacov a zrejme stále rovnaké prípady a čo nevieš sa pýtaš.....ja som robila učtovníčku 3 roky po strednej škole keď po mne riaditeľ chcel aby som prevzala komplet učtovníctvo som odišla....v učtovníctve nikdy nevieš všetko, stále sa stretneš s niečím čo si potrebuješ naštudovať a s niekým sa poradiť....sestra robí učtovníctvo už roky , robí učtovníctvo viacerým firmám...napriek tomu chodieva stále na školenia ohľadne učtovníctva, vždy sú tam nejaké zmeny či pred koncoročným uzávierkami sa tam robia veci ktoré sa robia raz do roka, chodia tam taká fajn partia takže spolu aj počas roka telefonicky konzultujú v čom si nie sú isté....samostatnú učtovníčku robí cez 20 rokov, ale keby sa mala znovu rozhodnúť už by do toho nešla....Je to obrovská zodpovednosť a stále sledovanie všetkých zmien, ak niekomu robíš samostatnú učtovníčku a si PN nikoho nezaujíma či máš zápal plúc alebo zlomenú ruku - mzdy , dane, odvody,DPH všetko musí byť načas nikoho nezaujíma či si v nemocnici alebo doma s horúčkami, niekde samozrejme môžeš požiadať o odklad ale opäť to musíš urobiť ty.....
@mogaa ďakujem za odpoveď a názor. Rozumiem a som so toho vedomá že pri tejto práci nieje nikdy koniec a stale sa je potreba učiť a sledovať zmeny a podobne. Ale ďakujem za iný pohľad a ako hovoríš teda je lepšie byť v tíme a stále konzultovať. 🙂
jasné, všetko sa dá zvládnuť a keď ešte aj pracuješ v obore, tak to je super... vďaka štúdiu pochopíš súvislosti vecí, ktoré teraz robíš automaticky, takže ak na sebe budeš makať, postupne sa prepracuješ k tomu, aby si mohla samostatne účtovať. Musím ťa však upozorniť, že štúdium ti dá len základy. Dobrou účtovníčkou sa staneš až keď na sebe budeš pracovať - študovať zákony, nové vyhlášky, chodiť na kurzy a pod.
Inak, čo je to VŠE? Tá je len v Prahe, nie?