Zdravím,
Za pár mesiacov mám 26. Momentálne pracujem v zahraničí kde si viem na slovenské pomery relatívne dobre zarobiť a taktiež aj odložiť. Problém je však v tom, že práca ma až tak nebaví a nechcem to ani moc robiť dlhodobo.
Vyštudované mám iba gymnázium a hneď po ňom som išiel na výšku študovať IT ale nakoniec som to nechal tak. Chcel som rozbehnúť niečo vlastné(ohľadom financií) no bohužiaľ doteraz bez finančného úspechu. Na výške chcem študovať práve odbor, ktorý súvisí s tým čomu som venoval posledné roky. Neviem však či ísť študovať interne alebo externe. Na internom si budem pripadať tak trochu staro a navyše mi vypadne príjem a externé štúdium s mojou súčasnou prácou neskombinujem.
Ďalej má odrádza taká neistota, či sa mi tu výšku aj vlastne podarí dokončiť. Pravdepodobne si budem musieť znovu naštudovať stredoškolskú matiku. V matematike som nikdy extra nevynikal a ďalší problém je to ,že na výške budú aj predmety, ktoré s ňou súvisia..
Je tu niekto kto sa vrátil v podobnom veku na VŠ? Ak áno šli ste interne alebo externe ? Ako to nakoniec dopadlo ?
Áno, a áno. Na VŠ (externé štúdium) som nastúpila ako 24 ročná, s dieťaťom vo veku 1 rok, pol roka na to som nastúpila aj do novej práce a stavali sme v tom čase rodinný dom. Áno, chodila som na doučovanie z matematiky, ale dalo sa to prežiť. Mali sme MAT1, MAT2 + štatistiku. Nemala som gym., ale OA a tam je matematika slabá. Školu som v pohode dokončila. Nie si starý začať, dokonca som mala spolužiakov vo veku 50 rokov. Čím skôr začneš, tým lepšie. Držím palce!
26r ? A IT smer? Preco nie. Ak mas rodinne podmienky a financie, chod do toho. 5 rokov studia je nic proti dalsim 40 rokom prace... Tak nech robis to, co Ta bavi a dobre zivit.
Drzim palce.
Este si mlady ;) ak sa ti da, kludne chodne chod studovat denne, ak to mas uz v hlave zrovnane a vies, ze to studovat chces, urcite to aj dostudujes.
Asi som sa nejasne vyjadril v mojom príspevku ale IT som študoval a nechal som to tak - nemám viac záujem v tom pokračovať. Odbor, ktorý chcem študovať nesúvisí vôbec s IT ale s ekonomiou.
Posledné roky sa venujem financiám a podobným záležitostiam, baví ma to a aj napĺňa.. Našiel som si odbor na ekonomickej fakulte, kde to v podstate môžem študovať ..
Ide mi len o to , že posledné 4 roky som tak trochu premrhal a nechcem zbytočne "riskovať" a premrhať ďalšie.. môj príjem v podstate bude veľmi minimálny a nikde nemám istotu, že tú výšku aj dokončím. Na druhú stranu by som to však veľmi rád ešte raz skúsil..
@stew1e to že budeš mať nízky plat a školu si zaplatíš z vlastného ťa donúti sa tomu aj venovať a naozaj sa učiť. Smelo do toho 🙃
Ďakujem za pobavenie😃26 a strarý na štúdium. Ja poznâm ľudí, ktorí sa 40 rozhodli študovať ťažšie VŠ a vek neriešili. Či vek Ti zaplatí účty a zebezpečí, že budeš do 70tky robiť prácu, do ktorej sa budeš tešiť?Ja hovorím radšej 10krát padnúť, ako sa do smrti umárať tým, čo by bolo keby, sníval som o inom. Prosím Ťa, ako Ti išla matika na škole?Zisti si všetko o tom štúdiu, zadaj si stránku Doucma.sk a nájdi si tam niekoho, kto tam s Tebou reálne preberie Tvoje matematické schopnosti bez klamania. A v neposlednom rada to musíš chcieť Ty. Tak si vytvoríš aspoň aký taký obrázok, čo na škole mysíš spĺňať a či by si to vedomostne zvládol.