Ahojte mam taky problem…Ide o to,že vždy mám o sebe proste pochybnosti,že nie som dostatočne múdra na to aby som išla na vysokú školu. Neviem prečo si to o sebe myslím,pretože napríklad na strednej sa učím môžem povedať,že dobre. Aj keď o známky možno ani tak nejde….jednoducho vždy sa odpíšem ako som sprostá a jeb*utá keď sa mi niečo nedarí alebo mi nejde. Neviem prečo okolo toho robím takú veľkú vedu lebo keď sa pozriem na niektorých mojich spolužiakov tak z toho až takú vedu nerobia. Alebo mám pocit,že idú na Vš aj takí o ktorých by si to človek ani nemyslel,pretože majú biedne výsledky na strednej.Akože fakt by som sa nechcela podceňovať ale vždy nakoniec k tomu skĺznem🙁
ahoj, urcite ale urcite to vyskusaj, preveze j....uta by si bola keby si sa nechala odvladnut strachom a nesla za svojmi cielmi. dobre rozmyslas, takze j...uta nie si! kazdy clovek mozu a niekedy musi zazit aj neuspech, lebo iba ked si vlastne chyby vie vylepsit ide dalej. takze neuspechu sa neboj, je to sucast zivota. ked nebudes dobra na studium, najdes ine talenty, ale musis to skusit!
Asi si na seba náročná.Urcite to vyskúšaj známky nie su všetko možno tam budeš študovať čo Ta baví a známky budú iné.To, čo píšeš tak býva niekedy stačí, keď má človek sebavedomie a nemusí mať ani vedomosti🙂ale ide a nejako prejde.
Nie nie, ani nemaj také myšlienky, že si niečo menej. Vieš čo, z osobnej skúsenosti za tým môže byť aj tvoje momentálne prostredie, na strednej som teda mala tiež zo seba niekedy pocit že som nemehlo lebo spolužiaci sa vždy tvárili dôležito, na vysokej to úplne zmizlo všetci sme sa podporovali a nerobila sa z Fx žiadna veda, nebuď na seba príliš náročná no zároveň nezahoď svoj potenciál, veľa šťastia 🙂
@n3la no u nás sa skoro všetcia tvária tak dôležito :/
Skor by som ti radila odborne popracovat na tvojej urcite neopodstatnenej obave, lebo s takymto nastavenim pri skuskach pohoris. Na skuskach je schopnost sebavedomo sa vysekat z otazky rovnako dolezita ako naucene ucivo.
O akej vysokej škole rozmýšľaš? 🙂
@n3la psychológia alebo učitelstvo
Ahoj presne bola som ako ty no mňa nechala učiteľka na strednej prepadnúť 🤣 teraz píšem bakalarku a výšku dávam úplne v pohode..
Co si pipi?😃 ked dojdes na VS a uvidis niektorych spoluziakov, hned ta to vylieci z pochybnosti o sebe.
najprv si zacni verit 🙂
No tak ako pani učiteľka pripadne psychologička predsa nemôžeš byt neistá sama sebou, žiakom alebo klientom by si naopak mala vštepovať aby o sebe nepochybovali a verili si. Neboj sa nič na vysokej tie pocity opadnú
Obzri sa do svojej rodiny - aki su mam a otec. Pozaduju od teba vykon, dobre znamky_? Alebo sa mozes pri nich citit uvolnene, aj ked dostanes dvojku, trojku?
Ak by si studovala psychologiu, vela tychto veci pri studiu odburas. Prave o tom to studium, ak je dobre vedene, je. Vyliecit svoje boliestky z detsva a zosilniet tak, aby si vedela pomahat druhym.
Cez vlastne zazite veci mozes lahsie chapat inych, byt empaticka, takze by som sa toho studia nebala. Naozaj mozes osobnostne velmi vyrast, pochopit seba samu...
To, že majú biedne výsledky na strednej neznamená, že nemajú na vysokú. Možno ich to tam proste len nebavilo, je rozdiel vyberať si skolu 15r., alebo 19-20r.. Môj 20 ročný už len čaká, kedy zmaturuje, aby začal študovať niečo, čo ho bude baviť. Voľakedy exceloval z matiky, stredná ho úplne zabila a výšku si zas vybral s matkou
Na vysoku uplne bez problemov... čo ťa tam udrží je schopnosť naučiť sa množstvo učiva. Ide tam v podstate o pamäť. Tak je nastaveny system a osnovy. ... Vysoka je lážo plážo, lepšie než stredná. Teda až na skúškové, ale aj to sa dá. Len niektoré predmety sú dosť ťažké. Skôr by som rozmýšlal ako využiť volný čas na nejaku brigádu popri škole či po škole. To je omnoho efektívnejšie. A na učitelstvo choď ak chceš byť učitelka. Tych nikdy nie je dosť a VŠ ti v tomto pripade pomôže aj platovo. Nie su to velke rozdiely ale aspoň obstojný plat ti to dá automaticky.
vždy to môžeš skúsiť.. a keď to nepôjde, jednoducho skončíš..