Bezpečnosť a kontrola potravín alebo bezpečnostný manažment

20. jan 2024

Ahojte, zvažujem ktorým smerom sa vybrať. Uvažujem či bezpečnosť a kontrola potravín alebo bezpečnostný manažment. Ktoré sa lepšie uplatní podľa vás?

Bezpečnostný manažment opis:
Štúdium je zamerané na vysokoškolskú prípravu odborníkov v oblasti ochrany osôb, majetku a informácii občanov, právnických osôb, resp. štátu. Absolvent má počas bakalárskeho štúdia možnosť sa profilovať v oblasti fyzickej a objektovej bezpečnosti, informačnej bezpečnosti, resp. vo vybraných oblastiach manažérskych systémov bezpečnosti. Po skončení štúdia absolvent môže pôsobiť na pozíciách bezpečnostný konzultant, konzultant informačnej bezpečnosti, bezpečnostný technik, detektív, bezpečnostný kontrolór. Rovnako môže pôsobiť na stredných úrovniach riadenia štátnej správy (napr. Zbor väzenskej a justičnej stráže, Ministerstvo vnútra SR, Policajný zbor, Národný bezpečnostný úrad, Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru, SK-CERT).

Bezpečnosť a kontrola potravín opis :
Bakalársky študijná program Bezpečnosť a kontrola potravín sa zameriava na získanie vedomostí z oblasti problematiky všeobecných hygienických požiadaviek v potravinárskych podnikoch, skladoch a predajniach, špeciálnych hygienických požiadaviek na hygienu výroby jednotlivých potravín, hygienu skladovania, prepravy a predaja potravín. Absolvent ovláda základné legislatívne požiadavky v zmysle potravinárskej legislatívy SR a EÚ, systém HACCP, sanitačný program, metrologický program, ISO normy, či štandardy kvality a bezpečnosti potravín. Absolventi nájdu uplatnenie napríklad v potravinárskych podnikoch, pri predaji a distribúcii potravín ako manažéri pre hygienu a sanitáciu, manažéri pre riadenie rizika resp. manažéri pre kontrolu potravín.

ivangeline
20. jan 2024

Druhe.

autor
20. jan 2024

@ivangeline potraviny či manažment? Raz mám ako druhé jedno a raz druhé tak neviem, ktoré myslíš

ivangeline
20. jan 2024

Potraviny. Sla som podla opisu.

bibiana868
21. jan 2024

Ja by som si vybrala bezpečnostný manažment 🙂 poznám veľa ľudí z bezpečnosti a kontroly potravín a buď nemajú prácu alebo robia niečo úplne iné. Nehovorím, že to bude aj tvoj prípad, ale ak ti môžem poradiť, tak manažment už len z dôvodu, že sa môžeš zamestnať v štátnej správe, čo môžeš v podstate aj z bezpečnosti, ale tam sa dostať je ťažké, pretože tieto miesta si zamestnanci držia.