Ahojte potrebujem pomoc. Chystám sa na farmáciu. A idem tam cez prijímačky.
Dala som si na tri školy BA, Hradec a Brno...Do BA a Hradca sa robia skušky cez spoločnosť Scio. Prvý krát som ich robila teraz v sobotu z chémie a biológie výsledok sa dozviem až zajtra a nemyslím si, že som ich dobre napísala...minimum % je na 40% aby ma prijali...Ale aj keby som ich napísala na 40 alebo 50% podľa mňa sa nemôžem s tým výsledkom uspokojiť, pretože by zobrali tých lepších.
Samozrejme sa to dá napraviť a 22.5. sa dá prihlásiť na ďalší termín.
Ale problém je ten, že ja už teraz z toho upadám do depresie, do beznádeje a hneď myslím na to najhoršie ako ma ani na jednu školu nepríjmu, pretože v živote nemám TO šťastie na nič...
A už sa vidím ako tam uvidím 20% a už zas budem revať a ponižovať sa...
Ako sa mám teda dáko ukľudniť alebo tak, aby som neupadla z toho do depresie a nezačala sa ľutovať. :(
ja neviem prečo ma to tak trápi asi som prísna sama na seba...aj keď je pravda, že tie testy hlavne tá chémia bola ťažká... Alebo všetko vnímam hneď negatívne... no budem sa snažiť to zmeniť...
Ak sa nedostanes tento rok tak skusis o rok, dovtedy mozes vyuzit cas pre seba, praca, zahranicie hocico...nejde o zivot aspon by si skusila aj daco ine ako furt len studium. Mna tiez mimoriadne rozladilo ked ma neprijali na VS na prvykrat, ale ziskany cas sa da vyuzit vseljak.
@0silvia0 Áno ďakujem je aj pravda, že celý marec som sa neučila kvôli psychickým a rodinným problémom no už je to fajn...a ono tá chémia tam bolo zle to, že prekvapili s tým, že tam dali fyyzikálnu, čo väčšinou na prijímačkách nie je... takže sa na ňu pripravím a hádam to bude lepšie
Neboj sa, ked ta neprimu svet sa nezruti a po čase si nájdeš iný sen a iný plán. Najhoršie v živote je žiť pod neustálym tlakom toho, že niečo v živote musíš dosiahnuť a vykonať, lebo zivot sa nám mení a sny tiež a ak vďaka okolnostiam o náš sen prídeme môžeme sa z toho zblázniť alebo urobiť aj niečo horšie. Tvoj život nie je závislý od farmácie a tvojho sna, tvoj život stojí na ľuďoch okolo teba a na tebe samotnej. V živote sa treba učiť a snažiť sa, ale niečo co ta stojí psychické zdravie nestojí za to.
Ked ta neprijmu teraz, tak budes rok pracovat a skusis to zasa. Pozri ked nespravis prijimacky, ako chces zvladnut tu skolu? Je pekne mat sen a chciet to, ale treba proste zamakat. Prijimacky su len sito, ale toho bude viac, prvy rocnik viacere tazke skusky a uz sa to len nabaluje. Okruh otazok je viac-menej znamy, aj to, co treba vediet, tak si to rozloz na cely rok a nauc sa poriadne, pripadne si mozes zohnat knihy aj pre prvy rocnik a ucit sa aj to popredu, velka pomoc to bude ked uz to nebude vsetko nove, si splhnes u profesorov, ked budes mat stabilne zaklady. Depresia a beznadej come on.. si mlada, zivot pred sebou. Nepripravila si sa teraz - nuz stalo sa, otocime dalsiu stranu a tu zacinas pisat uplne nanovo... mas este moznost uplne vsetko zmenit.
@777januska777 ďakujem moc si to vážim 😍
@anjelicek26 Ďakujem 😍😍 uvidíme teda ako sa to vyvinie 😇
@patusikk pozri, ak tie prijímačky nedáš, tak na tu školu nie si vhodná a treba sa orientovať na príbuzný odbor a trebars skúsiť o rok.
Farmacia je tazka, v CR preberajú z chémie na gymnáziách oveľa viac, ako na Slovensku, odporúčam doucko, aj pozrieť zo starých kníh, čo sa kedysi preberalo, alebo si zožeň české učebnice. Aj ak ta príjmu, bifli sa cele prázdniny, inak to tam budeš mat ťažké. V tej Bratislave je to vraj oveľa ľahšie, mame žiakov, čo po roku v HK skúsili Blavu a toto povedali.
Áno keby chcem len jeden predmet robiť tak je to 30 eur, ak dva je to už 60 eur...
@patusikk Ak sa tak velmi tam chces dostat, tak nehysterci, ale sadni na zadok a uc sa, iny recept na to nie je. Pripadne si najdi niekoho na doucovanie.
Pozri sa, keď to aj tak bude, že ťa nikde neprijmu a tebe na tej skole veľmi zaleží, stále je možnosť skúsiť o rok zas, tvrdo makať, učiť sa a určite, keď budeš naozaj veľmi chcieť, sa ti to podarí. Ide o to, ako tvrdo vieš zamakať, či máš dostatočnú sebadisciplinu a ci to v skutočnosti tak veľmi chceš.
Syna na prvýkrát nevzali na medicínu, makal ako o život, celý rok popri práci. Navštevoval prípravný seminár, individuálne doučovanie a naozaj to bral vážne a zodpovedne. Ďalší rok ho prijali na zubné lekárstvi aj všeobecne v Brne aj na všeobecné Praha 1. Sam si vyberal, kde pôjde a ostatné odmietol.
Povedal, keby mu to nevyjde, v žiadnom prípade sa neuspokojí s inou školou, bude skúšať hoc aj 10 rokov 😂 (z čoho sme my ako rodičia neboli vôbec nadšení 🤦♀️ale prestastie, postavil sa k tomu zodpovedne a dal to)
@patusikk ako lekárka ti dám radu.....dievča prídu horšie veci,a tým nemyslim len to že si zoderies prdel a dostaneš hemoroidy od toľkého sedenia a učenia sa, hlavne myslí aj na svoje zdravie a nezblázni sa z toho, sú aj iné super školy, napríklad prírodovedecka fakulta, genetika,molekulárna biológia, atď atď, farmácia je chémia od začiatku do konca,mne aj tá medicína snáď príde ľahšia.
@pseudomonas87 ja som rozmyslala nad medicinou ale je tam anglina a mne zas anglina nejde... a ta chemia by mi chybala a taktiez by som nezvladla pytvat cloveka 😂
Ahoj,
poznala som jednu pani, čo mala 5.detí. Každé chcelo výšku a mali svoje vysnené povolania. Každé sa dostalo ,ale nie na prvý šup. Počkali a skúšali každé viac krát. Nuž teraz každý z nich robí, čo sníval, ale len preto,že vydržali viac rokov skúšať. Pomedzi to kým neboli na výške si kadejako privirábali. Myslím, že to bolo rozumné, ako vzdať sa sna a dať prihlášku na odbor,čo by nebolo ono pre teba...Na ťažké odobry nie je ľahké sa dostať, keď to ozaj nejde hľadať niečo iné,ale znova čo bude baviť veď ide do toho námaha a peniaze.
hlavne sa na to strasne neupinaj, nezruti sa cely svet ked to nevystudujes. Je kopec inych povolani, ktore by si mohla robit a mozno aj lepsie. Ked uz teraz si na prasky z prijimaciek, tak co budes robit ked budes mat skuskove obdobie a potom diplomovku a statnice? Najskor by si si mala upratat v hlave a psychike, lebo 1vec je dostat sa na skolu a 2vec je tu skolu aj v zdravy dokoncit
Este je varianta, ze skusky urobis, ale aj tak ta nezoberu pre nedostatok miesta. Mne sa tak stalo 2x, ale az tak som na tom nelipla. Skusky som urobila velmi dobre, lepsie ako par ludi co ju vystudovalo, len mali spravnych ludi na spravnom mieste.
zamysli sa nad tym, preco ta to tak trapi, kebyze sa nahodou nedostanes na tie skoly. Preco? Tlak od rodicov? aj ked je ten tlak len z tvojej strany, tak kvoli niecomu ten tlak existuje....a toto ked si vyriesis, tak sa ti bude lahsie dychat a aj ucit ;)
Najhorsie co sa moze stat, ze ta nezoberu a rok si pockas, nic horsie, aj ked sa ti to mozno zda ako ta najvacsia tragedia, naozaj nie je. Farmacia je tazka skola, takze by si nebola ani prva a ani posledna.