Bakalárska práca na kontrolu zhody

11moni11
14. mar 2024

Dobrý deň, prosím Vás, ak sa odovzdáva bakalárka na kontrolu zhody, kontrolujú sa aj zdroje presne podľa textu? Že či presne kontrolujú text s daným zdrojom že tento napísal presne to a to. Alebo sa kontroluju zdroje len ze ci sú originálne a nie vymyslene.
Ďakujem.

lindous
14. mar 2024

Kontroluje sa prekryv textu s inými prácami v systéme… mne napríklad vyskočila zhoda v opise pristorojov, s ktorými som pracovala lebo s nimi pracujú všetci u nás na katedre, ale napríklad zrovna tu prácu, ktorú mi to vyhodilo som ani nevidela 😅😄

mikitilik29
14. mar 2024

@11moni11 daj si skontrolovať prácu ešte pred odovzdaním a tam kde ti vyjde prekrýv tak to zmeň. Lebo pri originál kontrole ti zhoda môže ešte vybehnúť

aaadkaaa
14. mar 2024

Kontroluju sa slova, konkretne tusim kazde 3.ci 4. Slovo. Cize ak ty vymyslis nejaku vlastnu vetu, parafrazu a uvedies k tomu autora, nemaju ako prist na to, ze to naozaj nenapisal. Tam sa proste kontroluje len zhoda s inymi pracami...

lindous
14. mar 2024

Ja ešte dodám, že to na čo sa asi pýtaš, teda či je v odcitovanom zdroji naozaj uvedené to čo v práci a či nie je citácia len tak prihodená, bez toho aby študnet ten článok otvoril kontrolujem, keď oponujem a niečo sa mi nezdá úplne.... niekto to robí námatkovo, niekto s každou citáciou, niekto možno vôbec, neviem 😅

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzuliennka1
14. mar 2024

@11moni11 su aj ludia, co diplomovku pisu na zaklade vlastnej bakalarky a teda v podstate si kopiruju vl. bakalarku do diplomovky.
podstatne je, aby si mala spravne citacie a uvedene zdroje.
jednotlive percenta a zhodu si aj tak kazda katedra riesi podla mna individualne a aj sa to individ. posudzuje.
ono v tom dokumente o zhode bude podrobne aj vypisane, kde a s akou pracou tie zhody su