Ahojte rada by som sa informovala mam ukončenu Vš mimo pedagogickeho zameru chcela by som si urobit asistenta pre žiaka, kde ho urobit na univerzite kde som studovala urobit pedagogicke minimum alebo ? Pripadne ake vzdelanie potrebuje družinarka? Dakujem za rady
@januska237 v prvom rade treba prekopať gramatiku. So žiakom sa totiž budeš učiť aj slovenčinu, ak máš na mysli pozíciu asistenta učiteľa. Na asistenta si potrebuješ urobiť DPŠ na hocijakej univerzite, ktorá ho ponúka. Na vychovávateľku pomaturitné 2 ročné štúdium na SPŠ v odbore vychovávateľstvo. Alebo Bc. v odbore vychovávateľstvo.
Zeny pokial pisete na mobile nie vzdy sa pisu diakriticke znamienka a myslim, ze ani jedna z vas nie je dokonala a sem tam urobi preklep je to asistent ucitela ale venuje sa ziakovy preto som napisala pre ziaka. Ale dakujem za radu
@januska237 2x ti mobil zle vysklonoval slovo žiak?
@januska237 stačí urobiť dpš, ale budem teraz hnusná... Samozrejme, že nikto nie je dokonalý, ale to, že máš v slove žiakovi ypsilon, nie je diakritika, ale gramatika. Mala som asistentku, ktorú som najprv musela naučiť počítať príklady, aby ona potom dokázala počítať so žiakom. Úprimne, ak má asistentka pomôcť na hodine, tak musí ovládať základy gramatiky a matematiky, inak je to zbytočné.
@januska237 nevyhovaraj sa na mobil, ten neprepise ziakovY, dokonca 2x A naozaj potrebjes brilantnu gramatiku, lebo fakt si neviem predstavit ako budes s takouto slovencinou vysvetlovat ziakovi ucivo. A kde je este matematika a ostane predmety. Asistent ucitela pomaha ziakovi pochopit to co z roznych pricin nepochopil z ucitelovho vykladu.
Ak chces robit asistenta ziakovi, teda osobneho asistenta pre hendikepovaneho ziaka, tam su ine podmienky a tam asisten ziaka nedoucuje, len mu pomaha zvladat bezne ukony, ktore ziak kvoli hendikepu nezvlada.
@januska237 píšeš zmätočne, asistent musi disponovať určitými schopnosťami , mne by taký asistent veru nepomohol, ktorý by nevedel gramatiku a takto napísal príspevok. Prepáč
Autorka, v tvojich prispevkoch su hrube gramaticke chyby, nepouzivas ciarky, a ten ypsilon je uplny gol. Ja by som na tvojom mieste prehodnotila, ci chces tu pracu robit.
Teraz ľudia nadobudli dojem, že asistenta môže robiť každý , a potom má učiteľ robotu okrem detí aj s asistentom.
@januska237 2 rocne externé pomaturitne, aby si mohla byť vyvchovavatelka, asistentka, alebo v materskej škôlke, keď nemajú ľudí zoberú ta aj pod podmienkou, že do 4 r školu ukoncis
Alebo cez Nivam nájdi si na FB stránku asistenti ucitelov
@luccija dakujem
@viestta mam manzela a mame dostatocny obnos peňazi nie som odkazana pracovat, mam predlženy rodicak takze peniaze mam ci by som isla do prace alebo ostala doma. Pytala som si radu za ktoru dakujem a nazor si nechajte pre seba ale dakujem aj za ten.
@januska237 nehnevaj sa, ja som si ten tvoj pisomny prejav zosobnila. Predstava, ze ty by si mojmu dietatu vysvetlovala gramatiku mi nedala napisat inac.
@januska237 tak keď nie si na to odkázaná, radšej do školstva nechoď. Práca so žiakom so ŠVVP nie je jednoduchá, ak chceš žiakovi naozaj pomôcť. To nie je o tom, že tam zabiješ čas, keď sa doma nudíš. Ľutujem všetky deti, ktoré dostanú asistentov, ktorí sami neovládajú to, čo majú odovzdať ďalej a naviac sú ešte aj ješitní.
Dakujem, za vaše názory a komentáre