Ahojte baby, mala by som len takú otázočku, ak by ste stým náhodou mali skúsenosť a vedeli mi poradiť. Posielala som prihlášky na dve VŠ. Z jednej mi prišiel už pred mesiacom list o prijatí, na ktorej bol dnes zápis. Z druhej školy mi neprišlo nič. Pre istotu som na ten zápis išla, keďže som mala pocit že na tú druhú ma ajtak nepríjmu. No akurát som prišla zo zápisu, a v schránke list od druhej VŠ - prijatá. Nechcela som hneď volať na fakultu a hneď deň na to to rušiť, tak ak by ste mi vedeli povedať či sa to vpohode bez problémov dá zrušiť aj neskôr (ešte by som si premyslela ktorú si vyberiem) alebo to nie je tak ľahké a treba to da vedieť čo najskôr. Dúfam že ste ma z tejto chaotickej správy pochopili, a samozrejme ak by ste nevedeli sa poradím priamo u nich 🙂
syn bol na zápise, ale potom nenastúpil na vš - nechodil na prednášky, cviká...po 2 mesiacoch mu prišiel list že ho zo školy vylučujú, nakoľko nesplňa podmienky...
@deti95060810 hm, lenže už sa mu počíta rok. Ak by išiel na inú Slovensku VS, posledný rok by si platil. Preto je lepšie zrušiť. A tiež, to miesto môžu ponúknuť rste inému študentovi, ktorý skutočne študovať chce.
@bianab
ak si bola prijatá a absolvovala si zápis, určite im písomne oznám, že na štúdium nenastúpiš. Ak to neurobíš, môže sa stať, že Ťa budú rok evidovať medzi študentami a potom sa Ti ten rok bude rátať do doby štúdia. Aby sa ti nestalo, že Ti potom budú chcieť vyrúbiť školné, pretože prekročíš štandardnú dĺžku štúdia, alebo za súbežné štúdium.
Baby síce píšu, že v pohode, ale predsa len, keby náhodou s tým bol na štúdijnom nejaký problém, tak ak sa ti to nepodarí "anulovať", tak štúdium môžeš hneď na začiatku septembra ukončiť (oficiálne, nie len že prestaneš chodiť...) a normálne ho aj na druhej škole priznáš, ale v podmienkach na odpustenie školného je bežne, že štúdium na prvej škole bolo ukončené do 30.9. - radšej si to skontroluj v štúdijnom poriadku..takže na to sa potom odvoláš v žiadosti o odpustenie 😊
@bianab dá sa v pohode. Dcéra vola minuly rok tiež pre istotu zapísaná na slovensku VS a čakala vyjadrenie zo zahraničnej. Keď jej prišlo až niekedy v juli, napísala mail na tu prvú a zápis písomne zrušila.