Animátor voľného času

petka3012
22. júl 2022

Ahojte. Chcem sa opýtať, či má niekto VŠ odbor animácia voľnočasových aktivít/animátor voľného času. Či ste si našli uplatnenie a kde? Oplatí sa to študovať?

Ďakujem pekne za odpovede 😊

saska85
22. júl 2022

@petka3012 ja si myslim, ze sa neoplati

klarissa25
22. júl 2022

Toto si myslím ze vôbec netreba študovať

lindous
22. júl 2022

Ani som nevedela, že sa to dá študovať aj na VŠ, ale poznám ľudí, ktorí v tomto odbore skončili strednú pedagogickú školu a aj sa v ňom uplatnili a robia to na full-time ... ale teda spoznala som ich ako kolegyňa, tiež sa v tomto prostredí počas štúdia úspešne motala (letné tábory, mimoškolské aktivity ako lektor, ale aj kancelárska pozícia, workshopy, akcie) bez vzdelania v tomto odbore...takže vieš si nájsť prácu v tomto prostredí aj bez toho, je to niečo čo sa podľa mňa ani nedá naučiť a musíš to mať v sebe... čo tým chcem povedať, že ak si v tom dobrá, uplatníš sa aj bez školy, ale štúdium ti bude vždy len do plusu, ak ťa to baví ... ak ku tomu nemáš vzťah, škola ti je na nič

oli18
22. júl 2022

V statnej sprave sa da uplatnit aj s tymto odborom, ved mas titul, odbor je nepodstatny 😃 Hlavne, ak mas znamosti.

ver567
22. júl 2022

@petka3012 Určite nie je potrebná VŠ existujú aj kurzy, ktoré v cestovnom ruchu na Slovensku úplne postačujú k výkonu práce animátora.

ninusa221
22. júl 2022

Ja mam len školenie a som animatorka…😀 stalo to 25€ a jeden vikend😀

didi2102
22. júl 2022

@petka3012 poznam 8zien a 2muzi už kt mali strednú školu,u nás v blízkosti bolpresne tento odbor,ani jeden nenašiel uplatnenie , na VŠ s tymto odborom vobec nešli , nik nenašiel uplatnenie , pamätám že mali napr prax na hrade ako sprievodcovia a takéto veci, toto vieš robiť aj bez VŠ , musela by si mať obrovské šťastie na miesto, ja by som do toho nešla , so SŠ ozaj oni nula bodov

stary_ujco
22. júl 2022

To je snad rovnaky odbor ako strazca prirody alebo hráč na zvonkohru. Traja absolventi za 10 rokov sú úplne postačujúci. Ten zvyšok je len do počtu na úrade práce...

heln
22. júl 2022

@petka3012 ak by si sa chcela zivit ako animator volneho casu v taboroch, dennych centrach a centrach volneho casu, tak sa urcite oplati inak nie.
a ked citam tie ostatne komentare, nemam slov, skusili ste niekedy robit animatora volneho casu povedzme na tyzdennom tabore? verte tomu ze by vam to dalo zabrat tyzden motivovat znudene cudzie deti k nejakej cinnosti.... po tyzdni by ste boli vyflusnuty ako chrchel...

@stary_ujco viez aky je rozdiel medzi obycajnym clovekom a strazcom prirody? ze strazca prirody rozozna srnca od jelena a bezny clovek ani nevie ze su to dva rozne druhy.

stanulienkat
22. júl 2022

To je veľmi smutné, že sa takýto odbor študuje na vysokej škole.

aeruginosa
22. júl 2022

@stary_ujco 👍🏻😃😃

nelca84
22. júl 2022

@petka3012 mna by naozaj zaujimalo, ktora VS ponuka takyto odbor 🙈

stary_ujco
23. júl 2022

@heln no taaaak. Vazne ides tvrdiť, ze na denny tabor potrebujes VŠ titul? Na rovnakej urovni ako učiteľka, co ma tych pubertiakov na krku cely rok a nie tyzden?
Jelena od srnky rozozna aj trochu cvičené 5 ročne dieťa. Naozaj nam na to treba vysokoskolsky vzdelaneho pracovnika? A treba nam ich každý rok 60? Do tanapu beru obcas niekoho, tak dvoch rocne. Ak ma stastie, dotiahne to na 8 platovu triedu.

petka3012
autor
23. júl 2022

Pýtala som preto, že animátor voľného času - v profile absolventa VŠ má viac možností, ako len robiť brigadne cez leto v detskom tábore.

Sú to: centrá voľného času, školské kluby, domovy mládeže,
ale aj sociálne inštitúcie, charitatívne organizácie a dokonca aj výchovne ústavy a zariadenia, taktiež štátna správa.

Preto som sa pýtala, či má to význam, či sa dostanem s týmto odborom aj naozaj do nejakého, dajme tomu, výchovného ústavu.

stary_ujco
23. júl 2022

Nedostanes sa nikde. Ten profil absolventa pise vysoká škola a napísať si tam moze hocičo.
Ze animator volneho casu v reedukacnom centre? Skolsky klub? Tam beru hocikoho, kto je ochotny robit 4 hodiny denne za 4.50 na hodinu. Na toto si fakt nemusis robit vysoku školu.

gabriellajanikova
21. aug 2022

@nelca84 Prešovská univerzita v Prešove.BC,Mgr

palicka
21. aug 2022

@petka3012 profil absolventa zavádza. V zmysle vyhlášky o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov nie je to dostačujúca kvalifikácia pre Skd, predpokladám ani domovy krádeže. Max cvc. A teda takých ľudí pre cvc je s pedagogikou namraky

palicka
21. aug 2022

@gabriellajanikova ale nie pedagogicka fakulta, ale fakulta pravoslávna alebo gréckokatolícka… a ešte mi povedzte, že ste našli aj uplatnenie

zuzuliennka1
21. aug 2022

@heln moja kamaratka robi animatorku pre cestovku uz 8 rokov, ma vystudovanu ekonomicku uni, odbor podnik. hospodarstvo 😁 na to, co ty pises, absolutne netreba skolu s tymto “zameranim”, to je len dalsia skola na produkciu nepotrebnych absolventov s titulom, aby si ho mohli vycapit na postovu schranku, do obcianskeho a tak pod.

zuzuliennka1
21. aug 2022

@petka3012 neoplati, vyber si radsej poriadnu vš s normalnym odborom, a na volnocasove aktivity, pracu animatora a pod. ti stacia kurzy

heln
21. aug 2022

@stary_ujco netvrdim, ze na denny tabor treba vs, ale treba vediet tie decka zaujat a motivovat a to nedokaze kazdy....pisem jelena od srnca, nie jelena od srnky, zrejme ani ty v tom nemas uplne jasno....

elizita
21. aug 2022

@petka3012 to si už výber radšej nejaký učiteľský odbor,má to širšie uplatnenie určite..

avanka
21. aug 2022

@petka3012 ja mám vyštudovanú na UMB pedagogiku voľného času,najprv to bolo vychovavatelstvo,potom nás premenovali
Pracujem už 20 rok v Centre sociálnych služieb s mentálne postihnutými..musela som si urobiť špeciálnu pedagogiku,lebo sme mali deti. Teraz berú len ľudí so sociálnou prácou

gabriellajanikova
22. aug 2022

@palicka poznám takých ktorí sa uplatnili,a učia ,a iný zase robia v ŠKD.

ceresnovci
22. aug 2022

pozri si tabulky platov ucitelov v CVČ :D a poobzeraj sa po niečom praktickejšom...

palicka
22. aug 2022

@gabriellajanikova pale ako nekvalifikovaní

silvester1804
6. nov 2022

@petka3012 Ako si sa nakoniec rozhodla ? Študuješ túto školu ? Pretože ja rozmýšľam nad štúdiom na tejto škole ale externe🙂

petka3012
autor
6. nov 2022

@silvester1804 nie,nepodala som si ani prihlášku. Bola som prijatá na 3 školy a nakoniec som ani na žiadnu nenastúpila, keďže som prišla o prácu. 😔