Angličtina B2

1. nov 2023

Ahojte, myslíte si, že je reálne, aby sa človek, ktorý nevie po anglicky ani slovo, dostal za 2 roky na úroveň B2? Vedeli by ste mi poradiť jazykovú školu /kurz/ a systém učenia, ktorý sa vám osvedčil? Ide o dospelého, nie dieťa. Ďakujem

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hankab
1. nov 2023

To je diskutabilne, no nie nemozne. Ja by som sa napriklad nemcinu nenaucila plynule ani za 5 rokov, no anglictina mi ide lahko. Poznam ludi, co to maju presne naopak.
Treba zacat so slovnou zasobou, kazdy den opakovat nove slovicka a pridavat dalsie. Robit si cvicenia, aby tie slova skakali do hlavy (ucebnica Yes je super). Pocuvat hudbu, citat k nej texty piesni a spievat si, to je snad najlahsi sposob ako sa naucit vyslovnost. Pozerat serialy a filmy v AJ klude s ceskymi titulkami, clovek ani nevie ako a nasava pri tom vyslovnost aj vela novych slov + preklad k nim. No a citat, citat, citat.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. nov 2023

@hankab Učebnicu Yes nepoznám, ale idem si ju pozrieť. Ďakujem
Nemčina je vraj ťažšia, ako angličtina a keď sa ti nepáči, tak ti do hlavy ťažko lezie.

@julia_a_romeo Áno, chcem tomu venovať čas každý deň, len neviem, či sa prihlásiť do štátnej jazykovky, súkromnej, nepoznám absolútne žiadnu.
Alebo stačí začať ako samouk, ako ste mi tu napísali a časom uvidím?

yoxinka
1. nov 2023

Za dva roky sa to určite dá, podľa mňa. Keď chceš fakt premakaný systém, pozri www.jazykovymentoring.sk. Po skúsebosti s mentoringom by som do klasickej jazykovky už nešla. Prípadne, choď na Maltu, ak máš možnosť, tam robia fakt premakané kurzy angličtiny, všetci kamoši, ktorí boli si pochvaľovali. Známy nevedel nič, keď sa odtiaľ vrátil, normálne šiel ba pracovný pohovoro v angline a vzali ho. My sa chystáme tam poslať syna 🤪.

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. nov 2023

@monsterablue @yoxinka Toto by bolo úplne najideálnejšie, zbaliť sa a ísť do inej krajiny, len moje deti a manžel by sa ani moc nepotešili, tak musím zamakať doma 😀

yoxinka
1. nov 2023

Tak v tom prípade skús jazykový mentoring 😉.

tramtada31
1. nov 2023

Ja som išla na jazykový pobyt na 2 mesiace do zahranicia, plus mala polroka intenzívny kurz a začala som na b2 urovni a aj tam skoncila. Na tu b2 sa dá lahko dostat, ale z nej na c1 je sakra tazke.

yoxinka
1. nov 2023

@tramtada31
Tak ale autorka chce B2. B2 je normálna komunikatívna angličtina, ktorou sa dohovoríš a vybavíš veci. Je to úroveň jazyka, ktorá to v stačí v normálnom živote. C1 je už angličtina, ktorú potrebuješ na nejakej profi úrovni. C2 je native speaker.

autor
1. nov 2023

Bolo by riešením nájsť niekoho, s kým by som komunikovala online 2 - 3x do týždňa?

yoxinka
1. nov 2023

Ja sa učím anglinu už vyše roka. Takže skúsenosti habadej. Ako som písala, prešla som jazykovým mentoringom, to je super na to, že neurobíš zbytočne kooopu začiatočníckych chýb. Ja som šla paralelne 4 veci. Mentoring, sledovala som native speakrov učiteľov na youtube, sledovala som Broňu Sobotku, je to Čech, takže veeeeľa vysvetliť (má aj online kurzy, keď sa ti nepáči, vráti peniaze) a mám kúpené kurzy od Kubova English. Kuba je taký špecifický učiteľ, ale za mňa top. Fakt som pri ňom pochopila veci, ktoré som z kníh nevedela nijako pochopiť. Ten má tiež kopec kurzov. Na konverzácie som mala anglickú lektorku z Čiech pár mesiacov, mala som pár ľudí, ktorí sa učili anglicky na kecanie a ja sa pravidelne stretávam s native speakrami, takže tréning stále je. Len čisto kecanie je fajn, ale niektoré gramatické veci sa proste musíš naučiť a pochopiť. A okrem toho pozerám Priateľov, filmy anglicky, čítam knihx, blogy (je veľa aj zjednodušených pre začiatočníkov online) prekladám si pesničky a učím sa texty … úplne všetko sa ráta.

autor
1. nov 2023

@yoxinka Ďakujem, toto som potrebovala poradiť ❤