Dobrý deň prosím Vás hľadám kurz,lektora angličtiny v Trnave,Piešťanoch kde by som sa ozaj naučila angličtinu a nebála sa komunikovať,pretože môj problém je že sa bojím komunikovať. A bolo by super až by bolo ku kurzu osvedčenie -aby som mala do práce dôkaz.dakujem za odpovede moc!
@miggy a ten online aj dačo naučí?neviem si to predstaviť ale kľudne pošli dakujem
@ernuska296 potrebujes sa po anglicky hlavne rozpravat. Idealne s native speakrom ktory ani nevie po slovensky. Certifikaty z jazyka su zvycajne v zamestnani nanic, potrebujes vediet komunikovat v jazyku. Ak certifikat potrebujes tak taky z jazykovky ti je tiez na dve veci asi. Ja odporucam stranku ITALKI. Pohladaj si na nete. Najdes si lektora, cas, cenu podla uvazenia.
@ernuska296 ja som sa 2 jazyky naučila na certifikát C1 cez online a popri tom ako samouk. Čo sa týka osvedčenia, záleží či potrebuješ iba potvrdenie o tom, že sa učíš alebo potrebuješ oficiálny certifikát. Oficiálny certifikát si môžeš urobiť v škole, ktorá certifikáty vydáva aj bez toho, žeby si tam chodila na kurz.
@domi235
V rozprávaní sa zlepšíš jedine rozprávaním. Toto sú tvoje možnosti: 1. Nájsť si anglických kamošov s ktorými budeš chodiť pravidelne von a budete kecať (tak to spravila jedna moja kamoška, dnes má vlastnú jazykovku), 2. Nájdeš si lektora s ktorým budeš pravidlene komunikovať, môže byť native aj Slovák/Čech, native je lepšie, lebo si nútená sa v angličtine nejako vynájsť, nemáš barličku - slovenčina/čeština. 3. Nájdeš si online učiteľa/partnera na kecanie. Italki je v tomto super. Vieš si vybrať lektora a sumu akú len chceš aj angličtiny rôzne (britská/americká/austrálska),hodinu si dohodneš podľa svojich časových možností. Kamoška sa s Italki dostala za pár mesiacov z nuly na B1 v španielčine. Našla tam totálne týpka lektora, ktorý jej brutálne sadol. 4. Môžeš self talkovať - rozprávať sa sama so sebou, snažiť sa myslieť v angličtine a rozprávať si všetko čo robíš/vidíš/zažívaš/plánuješ …. z mojej skúsenosti toto je časom nuda, ale môj introverný muž sa takto naučil perfektne nemecky.
ucim sa len online, cez italki.com odporucam, mozes vyskusat niekolko lektorov
@ernuska296 Ja môžem odporučiť Inštitút jazykov a vzdelávania v Trnave, pozri stránku www.trnava.ijav.sk , skvelá lektorka s ktorou sa môžeš stretnúť osobne a mať hodiny osobne a dostaneš aj cerifikát.
@domi235
Môj muž sa nemčinu naučil ako decko z rozprávok. Potom keď bol väčší, jeho sestra robila au pair v Nemecku, tak tam bol na nejaké prázdniny a ten self talk robil úplne intuitívne, že si len rozprával veci nemecky, nebol za tým plán ani nič. Na výške začal robiť v korporáte a tam mal nemčinu v robote a odvtedy to používa v podstate denne. Z mojej skúsenosti vie byť self talk časom nudný a je lepšie pohľadať niekoho na konverzáciu. Self Talk sa celý odohráva v tvojej hlave, komunikáciou musíš reagovať na veci, ktoré nečakáš.
@domi235 toto som pouzivala na self talk,ale je to v anglictine, ak nevadi: https://www.conversationstarters.com/generator.php
@domi235 alebo toto: http://iteslj.org/questions/
A nechceš online kurz? Ak áno, viem odporučiť školu, kde sú aj native speaker lektori