Ahojte, je tu niekto koho čakajú štátnice alebo záverečné skúšky na VŠ v Českej Republike? Akým spôsobom to riešite. České ministerstvo zdravotníctva vydalo rozhodnutie, že povoľuje osobnú prítomnosť študentov na obhajobe a štátniciach. Ale ako je to v prípade zahraničných študentov? Budem vďačná za info🙂
@pjana Skoly to uz maju na svojich web-strankach. Treba sledovat aktualne informacie.
@dskjhfdlkdjhl ano maju. Ako pisem vo svojom prispevku, je povolena vynimka na osobnu pritomnost na statniciach. Lenze ja cez hranice neprejdem.
@pjana Mnohe VS (v CR) maju priamo napisane, ako to bude so zahranicnymi studentami, ktori studuju v cestine (teda najma so Slovakmi), ak to tam nie je, treba kontaktovat studijne oddelenie. S touto moznostou VS v CR rataju.
@dskjhfdlkdjhl prave mi prisla z mojej skoly odpoved, ze zatial nevedia ako to bude zo zahranicnymi studentami. Vies mi povedat ako sa k tomu stavaju ine VS v Čechách, vydali k tomu nejake stanovisko?
@pjana tu mas napr. VUT
https://www.vutbr.cz/koronavirus
a dalsie skoly si mozes najst aj sama, maju to v aktualitach.
@sisa_s sice sa o tom rozmysla, ale mnohe skoly to zavrhuju, aby potom raz niekto nespochybnil taketo statnice.
A preco nekontaktujes skolu?