Aký smer?

28. jan 2024

Mám si vybrať akým smerom sa vyberiem, no nemám tušenia.
Čo ma baví? Všetko. V čom som dobrá? Mám pocit, že v ničom.
Už od mala som vedela, že mojím poslaním je pomáhať druhým, avšak stále neviem ako. Ťahá ma to aj k učiteľstvu, pomáhať druhým vzdelávať sa a napredovať v živote. Tiež ma ťahá zdravotníctvo, lekárka už asi nebudem ale sestrička ešte môžem byť. Je tam i psychická pomoc v zmysle psychologičky.
Neviem presne aká je moja cesta ale viem na čom mi záleží, záleží mi na tom aby som hrala dôležitú úlohu v živote iných, aby som zanechala stopu. Zároveň viem, že priorita pre mňa nie sú financie. Nechcem aby som chodila do práce s nechuťou, mala kŕče v bruchu z toho čo bude zase zajtra v práci a trpela každý deň.

kacena4
28. jan 2024

treba zvazit ci chces ucit vacsinou deti a mladych alebo pomahat chorym to je velky rozdiel. este sa to da spojit v specialnej pedagogike kde ucis a zaroven pomas chodim 🙂 drzim palceky v rozhodovani

jamimo
28. jan 2024

ak sa chceš vybrať smerom pomáhajúcej profesie, dávaj si veľký pozor na spasiteľský syndróm, syndróm vyhorenia, prázdnoty a využívania. Je možné, že narazíš na systém, (legislatíva, pracovné podmienky, prehnité spôsoby a štruktúry, vzťahy v odbore a na pracovisku ...), ktorý ťa vycicia a budeš chodiť domov ako zbitý pes. Aj v pomáhajúcej profesii musíš byť profesionál, nevzťahovať si problémy ľudí do seba...
Každopádne držím palce, aby si bola pri výbere a praxi šťastná.

veronkaxxx
6. feb 2024

Tak si vypíš pre a proti v učiteľstve a v zdravotníctve a snáď si dobre vyberieš 🙂.